AUTORITĂŢILE GERMANE: "Vaccinul AstraZeneca este extrem de eficient"

S.B.
Internaţional / 19 februarie 2021

"Vaccinul AstraZeneca este extrem de eficient"

Autoritatea de reglementare din domeniul vaccinurilor din Germania a spus joi că vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca este "extrem de eficient", iar reacţiile după administrarea acestuia sunt de scurtă durată, acest mesaj venind după ce o parte a personalului sanitar sau esenţial a refuzat imunizarea cu acest produs, informează Hotnews.

Autorităţile sanitare din câteva ţări europene - inclusiv din Germania - se confruntă cu o opoziţie faţă de acest vaccin după ce efectele adverse au făcut ca angajaţi din spitale sau lucrători esenţiali să-şi ia zile de concediu medical.

Într-un comunicat de presă distribuit pe Twitter şi de ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, Institutul Paul Ehrlich (PEI) a spus că vaccinul AstraZeneca "previne apariţia Covid-19 în majoritatea cazurilor sau uşurează simptomele dacă boala totuşi apare".

"Reacţiile la vaccin apar relativ frecvent după administrare. Dar sunt de scurtă durată şi, de obicei, reflectă săpunsul imunitar normal al organismului la vaccinare", potrivit sursei citate.

PEI spune că a fost notificat despre informaţiile din unele clinici despre creşterea numărului de angajaţi care s-au simţit rău după ce au primit vaccinul AstraZeneca, printre reacţiile apărute fiind febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare sau o stare generală de rău".

Spahn a răspuns miercuri informaţiilor că unii lucrători esenţiali sunt reticenţi în a primi vaccinul AstraZeneca din cauză că unii au suferit efecte secundare puternice, spunând că produsul este atât sigur, cât şi eficient.

"M-aş vaccina cu el imediat", a declarat Spahn jurnaliştilor, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce sa zică și ăsta, lobbyst Pharma, ajuns ministrul sănătății! E o corupție și o mizerie în Germania Merkeliana , de ți se apleacă. De fapt toți niște oportuniști rapaci, fripturiști, sub baghetă neocomunista, care doar îndeplinesc ordine aberante, ilogice. Mulți nemții spun ca este DDR redivivus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb