Autorităţile turce sunt aproape de a-l identifica pe autorul atacului din noaptea de Revelion

Stelian Bădescu
Internaţional / 3 ianuarie 2017

Numan Kurtulmus (Sursa foto: Facebook)

Numan Kurtulmus (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 14:46 Poliţia turcă a arestat doi străini pe aeroportul Ataturk

Doi cetăţeni străini suspectaţi că ar avea legături cu atacul armat din noaptea de Revelion, de la Istanbul, au fost arestaţi pe aeroportul Ataturk, transmite presa turcă citată de Russia Today.

(M.I.)

----------

Actualizare 10:30 Presa turcă a publicat o filmare cu presupusul autor al atacului

Presa turcă a publicat "o înregistrare selfie" cu un bărbat despre care scrie că este autorul atacului de la clubul Reina din Istanbul, soldat cu moartea a 39 de persoane, informează Associated Press.

Imaginile îl arată pe presupusul terorist filmându-se în Piaţa Taksim, potrivit News.ro. Nu este clar deocamdată dacă înregistrarea a fost făcută înainte sau după masacrul din noaptea de Anul Nou.

Gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul, în timp ce autorul, aflat încă în libertate, nu a fost identificat.

Presa scrie că bărbatul este originar din Asia Centrală. Cotidianul Haber Turk afirmă că teroristul este uigur - minoritatea musulmană chineză.

Potrivit presei, acesta a ajuns în oraşul turc Konya împreună cu soţia sa şi doi copii. Familia sa a fost reţinută de autorităţi.

(G.T.)

----------

Autorităţile turce sunt aproape de a-l identifica pe autorul atacului de la clubul Reina din Istanbul, soldat cu 39 de morţi, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Guvernului de la Ankara, citat de Reuters.

"Informaţii despre amprente şi înfăţişarea teroristului au fost găsite (...). Eforturile pentru identificarea sa sunt făcute rapid", a spus vicepremierul Numan Kurtulmus, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro. Acesta a precizat că este clar că incursiunea armatei turce în Siria, lansată în august, a înfuriat grupările teroriste şi pe cei care le sprijină, însă ofensiva va continua până când toate ameninţările la adresa Turciei vor fi eliminate.

Ankara a trimis tancuri şi forţele speciale în Siria, în urmă cu aproximativ patru luni, pentru a lupta împotriva Statului Islamic şi pentru a împiedica miliţiile kurde să se apropie prea mult de graniţele sale.

Potrivit lui Kurtulmus, atacul de duminică a fost diferite de atacurile precedente din Turcia şi a fost comis pentru a crea diviziuni în societatea turcă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb