AVAS a completat documentaţia de vânzare a "Avioane Craiova" pentru a corespunde legislaţiei europene

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2008

AVAS a completat documentaţia de vânzare a "Avioane Craiova" pentru a corespunde legislaţiei europene

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a adaptat documentaţia de vânzare a Avioane Craiova la legislaţia europeană pentru a nu mai exista suspiciuni în ceea ce priveşte ajutorul de stat, informează un comunicat de presă emis, ieri, de autoritate.

Investitorii interesaţi au fost deja informaţi asupra modificărilor efectuate. Mai mult, aceştia fuseseră avertizaţi asupra unor eventuale modificări, în urma consultărilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, chiar prin conţinutul Dosarului de prezentare iniţial. Astfel, în evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de preţul pe pachetul de acţiuni, 3% de investiţiile pentru dezvoltare şi 2% de capitalul de lucru", se arată în comunicatul AVAS.

Potrivit informaţiilor AVAS, pentru a putea participa la negocieri, investitorii trebuie să prezinte Planul de afaceri pe o perioadă de trei-cinci ani. "Acesta trebuie să conţină sursele de finanţare şi planul de dezvoltare a producţiei de apărare, oportunitatea încheierii tranzacţiei fiind decisă de AVAS (...)", potrivit comunicatului de presă.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului informează că a inclus în proiectul cadru al contractului de vânzare-cumpărare clauze obligatorii şi nenegociabile referitoare la industria de apărare şi a celorlalte acte normative referitoare la pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare.

În ceea ce priveşte informaţiile apărute în mass-media privind oferta Saab, AVAS precizează că anterior lansării actualului proces de privatizare, "Saab a propus AVAS o metodă de privatizare aplicată cu succes în alte ţări, şi anume o majorare de capital a societăţii, urmată de cumpărarea pachetului de acţiuni, care însă presupunea şi o încredinţare directă".

Conform comunicatului de presă, AVAS a explicat că nu este posibilă privatizarea prin metoda încredinţării directe, fiind obligatorie res­pectarea legislaţiei româneşti în domeniu şi a normelor europene privind libera concurenţă şi ajutoarele de stat. "Prin urmare, Saab şi-a exprimat intenţia de a participa la actualul proces de privatizare, în condiţiile stabilite de AVAS cu reprezentanţii CE, cumpărând dosarul de prezentare al SC Avioane Craiova SA", se mai precizează în comunicat.

Până în prezent, au fost cumpărate 17 Dosare de prezentare şi a fost plătită taxa de acces la camera de date de 11 dintre aceştia. Cei 11 investitori care au plătit taxa sunt: SAAB - AB - Linokoping - Suedia, AERO Vodochody - Praga - Cehia, INAV - Bucureşti - România, JAFCO Holding România - Bucureşti - România, Pro Faur Invest - Bucureşti - România, Alenia Aeronautica SpA - Pomigliano D"arco - Napoli - Italia, MBL Computers - Bucureşti - România, Sabca - Bruxelles - Belgia, Somaca - Gosselies - Belgia, International Railways Systems - Luxemburg, Compass Pele Coreea de Sud.

Ceilalţi şapte investitori care au cumpărat Dosarele dar nu au plătit taxa de acces la camera de date sunt: Grampet - Bucureşti-România, Lord Expert Consult - Bucureşti - România, IMA Metav - Bucureşti - România, Oltenia - Craiova - România, Safrom Trading - Bucureşti - România, Umeb - Bucureşti.

La începutul lunii aprilie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a amâ­nat termenul limită de depunere a ofertelor de cumpărare pentru societatea Avioane Craiova SA din 17 aprilie în data de 9 mai 2007 ca urmare a solicitărilor unor investitori interesaţi de realizarea unui audit propriu în societate. Deschiderea documentelor de participare va avea loc în data de 9 mai 2008, ora 12, la sediul AVAS, în prezenţa tuturor ofertanţilor. Totodată, perioada de acces la camera de date a fost prelungită până la data de 8 mai 2008.

Societatea Avioane Craiova a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. Avioane Craiova este unicul producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române. Societatea poate desfăşura activităţi de întreţinere şi reparare autovehicule, construcţii metalice şi părţi componente, lucrări de instalaţii electrice, izolaţii şi protecţie anticorozivă, activităţi de proiectare, urbanizare şi alte servicii tehnice, cercetare­-dezvoltare şi alte activităţi.

AVAS pune în vânzare întregul pachet de acţiuni deţinut la Avioane Craiova (741.339 acţiuni), reprezentând 80,9778 % din capitalul social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb