Românii au beneficiat anul trecut cu ajutorul brokerilor de credite mai mult de 13.000 de împrumuturi în valoare de peste 400 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţă de 2019, conform Agerpres.
Creşterea raportată se datorează stării de incertitudine instalată treptat pe parcursul anului pandemic, dar şi datorită apetenţei românilor cu venituri medii de a investi în achiziţii personale şi sigure, care să le asigure un confort sporit pentru desfăşurarea de acasă a activităţilor profesionale, şcolare, familiale sau de socializare, potrivit brokerului AVBS Credit.
Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit a declarat: "Piaţa de brokeraj bancar se află pe un trend ascendent, înregistrându-se creşteri în valori de aproximativ 30%, iar printre investiţiile preferate de românii care au accesat un credit bancar în 2020 se regăsesc proprietăţile imobiliare, autoturismele, electrocasnicele mari şi obiectele de mobilier. Mulţi dintre românii care şi-au desfăşurat activitatea profesională de acasă au simţit nevoia să îşi reconfigureze spaţiul de locuit pentru a lucra sau pentru a le oferi un ambient adecvat copiilor".
Pe parcursul primului an de pandemie printre cele mai căutate şi accesate credite bancare au fost: creditele ipotecare (80%), creditele de nevoi personale (14%), creditele ''Noua Casă'' (4%) şi alte tipuri de credite (2%).
Astfel, valoarea medie a unui credit bancar accesat de cetăţean român prin intermediul unui broker de credite se situează la aproximativ 30.000 euro, iar cea mai mare valoare înregistrată a unui credit bancar intermediat de AVBS Credit a fost de 255.000 euro. Suma care a fost folosită pentru a investi într-o locuinţă, în Ilfov.
Printre cele mai populare oraşe de unde au fost accesate credite bancare se numără: Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi altele.
Reprezentanţii companiei AVBS Credit estimează o creştere de 50% a volumului de credite pentru anul în curs. Pentru a consolida această direcţie, AVBS Credit îşi reconfirmă angajamentul pe termen lung cu cei 50 de francizaţi actuali, dar şi cu oamenii din bănci cu spirit antreprenorial care vor să îmbrăţişeze o nouă etapă în cariera bancară, devenind, astfel, brokeri de credite în sistem de franciză.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.03.2021, 17:08)
crestera de 30% nu este sanatoasa!
Este exponentiala si deci se va tranti iar de trendul natural!
Pai asa si Kiwi finace au bubuito din valea depresiei pana pe ascendent!
Postarea voastra induce cititorul in eroare; ca participant in finante / investitii cunosc destul de bine domeniul.
A zburat de pe locurile de munca peste 50% din colaboratorii de brokeraj.
Cu tot cu bubuiala de anul trecut in slabire creditare!
Da, se poate spune ca o barte a fost absorbita de "concurenta" din piata (concurenta pe nisa de brokeraj); dar raman dovezii solide "curba ascendenta - exponentiala - in acordare de credite prin brokeraj; curba ce nu are cum sa duca exponential pana la Dumnezeu" Este fortata sa faca o cadere - corectie - de toata frumusetea.
Colac peste pupaza se vor rastogolii toate in 2-4 ani, pana incepe sa se stranga robinetul principal la credit!
Spun ce vad / observ ca simplu afacerist si investitor prin Romania.
Stiu este dureros "Sevrajul" cand lipseste drogul in piata prin credit!
Piata mai trebuie sa si achite ce a creditat ca pondere, trebuie sa mai lase specularea pe trend la active, trebuie sa puna osul la treaba si sa produca - plateasca chirii ca sa regleze cotatiile umflate la active (ca sa nu faca o cadere mai distractiva).
Oricum ati facut destule exituri! Nu va ajunge?
Vreti mai mult si mai mult?
Piata reala o sa va corecteze / curenteze.
semnat comenturi "cretine"