Avertizare meteo în weekend, ploi torenţiale, cu peste 100l/mp

A.D.
Miscellanea / 27 septembrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Toată ţara se află, în weekend, sub coduri meteo. Şefa ANM anunţă "perioade cu ploi torenţiale" în unele zone, cu cantităţi de peste 100 de litri pe mp, izolat şi vânt de 45-60 de kilometri pe oră, transmite news.ro.

Duminică începe "vârful acestei perioade instabile", anunţă meteorologii, care prognozează scăderi pronunţate ale temperaturilor, ploi care izolat vor cumula cantităţi şi de peste o sută de litri pe metrul pătrat şi vânt puternic, în unele regiuni.

"Codul portocaliu intră în vigoare duminică, la ora 10:00, până luni, la ora 12:00, şi vorbim de nordul şi estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, dar şi Carpaţii Meridionali şi Orientali, interval şi zone în care perioadele cu ploi torenţiale vor fi destul de abundente, pentru că este posibil să cumulăm cantităţi de precipitaţii 50-90 de litri pe metrul pătrat, izolat de peste 100 de litri pe metrul pătrat. Iar în restul ţării vorbim de un cod galben, şi aici cantităţi de 25-40 de litri pe metrul pătrat şi local peste 50 de litri pe metrul pătrat şi, ceea ce este foarte important, intensificările de vânt, 45-65 de kilometri pe oră, iar în Moldova şi estul Munteniei, temporar, rafale de peste 70 de kilometri pe oră", a anunţat şefa Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Potrivit acesteia, chiar dacă astăzi şi mâine temperaturile vor fi de 32-33 de grade Celsius, de duminică va avea loc o răcire pronunţată a vremii, iar la munte e posibil să apară lapoviţă şi ninsoare.

Sefa ANM a subliniat că este posibil să fie emise avertizări de tip nowcasting privind fenomene severe imediate, după cum nu este exclusă extinderea codului portocaliu pentru unele zone din sud-estul ţării, mai ales sudul Moldovei şi partea de nord-est a Munteniei şi chiar existenţa unui "areal de cod roşu".

"Referitor la Dunăre, aş vrea să subliniez că nu este absolut niciun fel de problemă la limitele prognozate în momentul de faţă", a declarat, în şedinţa organizată vineri de autorităţi, reprezentantul Administraţiei Naţionale "ApelE Române", potrivit news.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb