Avizul de începere a urmăririi penale faţă de Andronescu şi Mihăilescu, amânat peste 2 săptămâni

A.C.
Anticorupţie / 13 octombrie 2014

Actualizare 14:40 Andronescu: "S-au resigilat dosarele, documentele nu erau numerotate"

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, după ieşirea de la Comisia juridică a Senatului, că s-au resigilat dosarele primite de la parchet, deoarece membrii comisiei au constatat că documentele nu erau numerotate, potrivit surselor din presă.

Întrebată ce s-a întâmplat în şedinţa comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a spus: "S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, să se întâmple lucrurile în deplină legalitate".

Andronescu a mai spus că este "revoltată pentru că trăieşte un asemenea moment".

Senatorul PDL Alin Tişe, membru al Comisiei juridice, a anunţat că s-a amânat cu două săptămâni studierea dosarelor.

Potrivit membrilor Comisiei juridice, dosarele au fost resigilate şi se aşteaptă ca o persoană de la Ministerul Justiţiei sau de la DNA să vină şi să numeroteze documentele.

--------

Avizul de începere a urmăriri penale faţă de senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, implicaţi în dosarul Microsoft, a fost amânat peste două săptămâni, transmit surse din presă.

Senatorii PSD s-au prezentat, azi, la şedinţa Comisiei juridice, care a început studierea dosarului Microsoft, în care parchetul cere ridicarea imunităţii celor doi senatori.

DNA solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani şi senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, după şedinţa Biroului Permanent, că referatul DNA şi copiile materialului probator în cazul Microsoft au fost trimise la Comisia juridică, care are termen 15 zile calendaristice să facă raport.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, săptămâna trecută, că procurorul general Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb