AXIGEN Mail Server, soluţia de mesagerie electronică dezvoltată de Gecad Technologies a fost desemnată ieri "Cel mai inovator produs românesc" în cadrul Premiilor IT&C ale României pentru anul 2006.
"Ne onorează acest premiu cu atât mai mult cu cât răsplăteşte munca de 3 ani a unei echipe care numără acum aproape 60 de specialişti în comunicare electronică. Credem cu tărie că AXIGEN este o tehnologie puternică şi inovatoare care va dovedi şi în următorii ani că românii sunt creativi, talentaţi şi că România este o ţară care produce tehnologie de valoare, recunoscută pe plan mondial", spune Oana Bornaz, CEO la AXIGEN/Gecad Technologies.
Prima versiune AXIGEN a fost lansată comercial la Londra, la LinuxWorld Expo, la sfârşitul anului 2005. În prezent, produsele româneşti din gama AXIGEN sunt distribuite la nivel mondial prin 65 de parteneri din 48 de ţări.
Singurul dezvoltator român de servere de email a anunţat recent semnarea unui parteneriat tehnologic cu unul dintre producătorii de renume mondial de soluţii hardware şi software pentru reţele de calculatoare, corporaţia Sun Microsystems, Inc. În urma semnării acestui document, AXIGEN a devenit Partener Asociat în cadrul Programului Sun Partner Advantage for Independent Software Vendors.
"Dezvoltarea AXIGEN este în grafic. Versiunea 3.0 este în stadiul beta şi va fi lansată comercial la sfârşitul acestei luni. Noua serie de funcţionalităţi pe care o va include va falicita şi mai mult comunicarea electronică la nivelul companiilor şi mai ales la nivelul providerilor de Internet. Ne pregătim să lansăm până la sfârşitul acestui an alte versiuni, cu noi funcţionalităţi de comunicare electronică şi, de asemenea, versiunile AXIGEN pentru platforme Microsoft si Apple", completează Oana Bornaz.
Investiţiile în dezvoltarea şi promovarea tehnologiei şi produselor AXIGEN s-au ridicat la 3,5 milioane de euro până la finalul lui 2006, pentru acest an fiind preconizate investiţii de încă 1,5 milioane euro în cercetare-dezvoltare. De asemenea, în planurile de dezvoltare ale companiei sunt incluse şi încheierea de noi parteneriate tehnologice şi comerciale cu nume mari din industria IT mondială dar şi românească.