AZAMAT ZHANGULOV, KMGI: "Desemnarea SAPE ca reprezentant al statului român pentru fondul de investiţii româno-kazah e o ştire pozitivă"

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iulie 2016

Azamat Zhangulov

Azamat Zhangulov

Decizia anunţată de către Ministerul Energiei referitoare la desemnarea SAPE în calitate de reprezentant al statului român pentru fondul de investiţii româno-kazah este o ştire pozitivă, a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al Grupului KMG International, care a subliniat faptul că asigurările oferite în mod public de autorităţi ar trebui transpuse în acţiuni în viitorul apropiat.

"Decizia anunţată de către Ministerul Energiei referitoare la desemnarea SAPE (Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, n.r.) în calitate de reprezentant al statului român pentru fondul de investiţii româno-kazah este o ştire pozitivă venită în cele din urmă din partea instituţiilor de stat, care ne determină să avem aşteptări pozitive în privinţa provocărilor cu care se confruntă compania în relaţia cu autorităţile statului. Fondul de investiţii face parte din Memorandumul de înţelegere semnat în 2013, iar decizia luată de Ministerul Energiei este cu un pas necesar pentru implementare", a afirmat Azamat Zhangulov, într-o declaraţie trimisă redacţiei.

Zhangulov a punctat faptul că grupul KMGI aşteaptă punerea în aplicare a următorilor paşi legaţi de reprezentanţii desemnaţi ai SAPE, astfel încât să fie îndeplinite procedurile necesare pentru configurarea structurii acţionariatului.

Cu o perioadă de maturitate de 7 ani de la înfiinţare, principalele priorităţi de investiţii ale fondului vizează consolidarea activităţilor şi a operaţiunilor KMGI, diversificarea surselor de aprovizionare cu petrol pentru România şi Uniunea Europeană, crearea de noi locuri de muncă, precum şi confirmarea unui cadru investiţional favorabil, cu un impact direct asupra economiei româneşti, se mai arată în declaraţie.

"De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare începerea procedurii de privatizare pentru 26,67% din acţiuni, deoarece 200 de milioane de dolari sunt blocaţi din 2013 şi este în beneficiul bugetului de stat român ca toate etapele necesare să fie puse în aplicare. Asigurările oferite în mod public de către autorităţi ar trebui să fie transpuse în acţiuni în viitorul apropiat. Sperăm că acest lucru va crea o agendă favorabilă pentru paşii următori, pentru crearea unui climat investiţional sigur pentru investiţiile noastre aici. Trebuie să ţinem cont de faptul că sechestrul asupra activelor ne limitează încă şi sperăm că acest lucru va fi rezolvat în curând", a subliniat Azamat Zhangulov.

Acesta a mai accentuat că grupul KMGI este un "investitor şi un partener de încredere" pentru statul român.

Declaraţiile vicepreşedintelui KMGI vin în contextul în care ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, a anunţat, într-un interviu acordat Hotnews.ro, că Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), societate desprinsă din Electrica, se va ocupa de înfiinţarea fondului de investiţii alături de Rompetrol, aşa cum prevede memorandumul semnat în 2013.

Memorandumul prevede investiţii de 1 miliard de dolari şi se află în atenţia procurorilor anticorupţie.

KMG International, actuala denumire a Rompetrol Group, este deţinut de Compania Naţională de Petrol şi Gaze din Kazahstan, KazMunayGas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb