B737 MAX: Autoritatea Aeronautică Civilă Română urmăreşte procedurile de evaluare şi certificare

I.L.
Internaţional / 30 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) urmăreşte cu atenţie evoluţia procedurilor de evaluare şi certificare pentru noua versiune de echipare a aeronavelor de tip B737 Max, în scopul de a lua o decizie cu privire la menţinerea suspendării temporare a zborurilor cu aeronave de tip Boeing 737 MAX 8 şi 9 în spaţiul aerian al României, emisă în urmă cu două săptămâni, scrie News.ro.

Potrivit unei informări a AACR, compania Boeing a prezentat modificările aduse sistemelor de comandă/control instalate pe aeronavele tip B737 MAX în faţa a sute de clienţi şi specialişti din industria aeronautică, susţinând că la sfârşitul acestei săptămâni va transmite versiunea finală spre evaluare şi certificare la Administraţia Federală a Aviaţiei a SUA (FAA).

"În aceste condiţii, AACR urmăreşte cu atenţie evoluţia procedurilor de evaluare şi certificare pentru noua versiune de echipare a aeronavelor de tip B 737 MAX în scopul de a lua o decizie cu privire la menţinerea suspendării temporare a zborurilor cu aeronave de tip Boeing 737 MAX 8 şi 9 în spaţiul aerian al României, emisă în urmă cu două săptămâni, ca urmare a celor două directive de urgenţă pentru navigabilitate şi de siguranţă emise de Agenţia Europeană de Siguranţă a Zborurilor (EASA)", afirmă AACR, conform News.ro.

Potrivit sursei citate, Mike Sinnett, vicepreşedinte al Boeing pentru Strategia de Producţie, afirmă că producătorul de avioane va depune cât mai repede la Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) documentaţia pentru autorizarea/certificarea modificărilor aduse sistemelor ce echipează aeronavele tip Boeing B737 MAX. Potrivit oficialului Boeing, este vorba de o versiune corectată a sistemului de stabilizare în zbor destinat să evite pierderea portanţei avionului, "MCAS" (Manoeuvering Characteristics Augmentation System).

"Mike Sinnett susţine că intervenţia MCAS va fi mai transparentă pentru echipaj, astfel piloţii vor putea mai uşor să evite sistemul, în cazul unor probleme cauzate de erori ale acestuia, iar clienţii vor accesa gratuit noua tehnologie", explică AACR, conform agenţiei.

Autoritatea reaminteşte că restricţiile de operare cu aeronave de tip Boeing 737 MAX au fost impuse ca urmare a accidentului aeronautic al Ethiopian Airlines soldat cu 157 de victime, mai relatează News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb