Banca Carpatica a primit o ofertă de fuziune de la Nextebank

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 mai 2015

Banca Carpatica a primit o ofertă de fuziune de la Nextebank

Acţionarii discută din nou reducerea capitalului

Actualizare 15:39 Titlurile BCC se apreciază cu 5,69%, la 0,0390 lei

Actualizare 14:13

Directoratul Băncii Carpatica a convocat din nou acţionarii, pentru a aproba oferta de fuziune propusă de Nextebank, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit documentului, acţionarii se vor reuni, pe 18 iunie, pentru a aproba şi bugetul de până la 275.000 euro, aferent derulării procesului de due-dilligence şi pregătirii proiectului de fuziune.

(Elena Deacu)

---

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) se vor întâlni, din nou, pe 18 iunie, să discute acoperirea pierderilor prin diminuarea capitalului şi, apoi, majorarea lui, după ce aceste operaţiuni au fost respinse în AGA din 28 aprilie, ca şi propunerea de fuziune cu Nexte Bank.

Ca şi în aprilie, BCC a propus acţionarilor reducerea capitalului social al băncii la 110,13 milioane lei, prin anularea a 2,04 miliarde acţiuni, pentru acoperirea parţială a pierderilor cumulate ale băncii, întregistrate la finele anului trecut.

De data aceasta, directoratul a propus ca, ulterior, capitalul social să fie majorat cu 110,13 milioane lei, faţă de 135 milioane lei (30,5 milioane euro), propunerea anterioară.

Majorarea capitalului social se realizează pentru asigurarea implementării planurilor de dezvoltare ale Băncii, potrivit convocatorului.

În decembrie, dar şi în aprilie, acţionarii Carpatica au respins oferta de fuziune cu Nextebank.

La AGA din aprilie a participat şi Ilie Carabulea, acţionarul majoritar al băncii, dar participarea sa nu a fost în nume propriu, ci în numele altui acţionar, în condiţiile în care dreptul său de vot a fost suspendat la cererea BNR.

Discuţiile la şedinţa din aprilie au fost aprinse, în contextul în care Ilie Carabulea a acuzat auditorul extern al băncii, KPMG, că nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.

Coincidenţă sau nu, ulterior episodului Adunării Generale de la Carpatica, Ilie Carabulea a revenit în arest preventiv, în dosarul ASF-Carpatica, după ce instanţa supremă a decis, marţi, înlocuirea controlului judiciar cu această măsură restrictivă de libertate, întrucât, potrivit procurorilor, omul de afaceri a determinat mai multe persoane să dea declaraţii mincinoase.

Ilie Carabulea se află sub control judiciar din 12 februarie 2015, după ce fusese în arest la domiciliu din data de 23 octombrie 2014. Carabulea a fost trimis în judecată, în 22 aprilie 2014, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals.

Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu şi fost membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, la finele lunii ianuarie 2014, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări.

Acţionarii BCC vor mai discuta, în iunie, şi alegerea a doi membri în Consiliul de Supraveghere, după demisiile lui Nicolae Petria, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BCC, şi a Doinei Toader.

Pe ordinea de zi se găseşte şi numirea auditorului financiar pentru exerciţiile financiare 2015, 2016, 2017.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a anunţat, recent, că a revenit pe profit în primul trimestru al anului, cu un rezultat net de peste 650 mii de lei, după o pierdere de 0,9 milioane lei, în perioada similară din 2014.

Banca a mai anunţat că solvabilitatea a fost de 10,1%, în primul trimestru, în scădere de la 10,8% la 31 decembrie 2014, ca efect al majorării provizioanelor conform standardelor româneşti de contabilitate, în primul trimestru din acest an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. conducerea sa munceasca un an fara remuneratie si sa puna banca pe picioare.sa accepte fuziuneacu cu nextebank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb