BANCA CENTRALĂ A RUSIEI: Ruşii deţineau la sfârşitul lui martie instrumente financiare americane în valoare de circa 14 miliarde de dolari

S.B.
Internaţional / 31 iulie 2022

Ruşii deţineau la sfârşitul lui martie instrumente financiare americane în valoare de circa 14 miliarde de dolari

Aproape o treime din instrumentele financiare străine în valoare de aproximativ 3.000 de miliarde de ruble (49,1 miliarde de dolari) aflate în conturile ruşilor la sfârşitul lunii martie au fost emise în Statele Unite, potrivit datelor băncii centrale a Rusiei, informează news.ro.

Mulţi ruşi au cumpărat acţiuni străine într-un boom de investiţii ale persoanelor fizice declanşat în timpul pandemiei de Covid-19, folosind conturi acum îngheţate în temeiul sancţiunilor occidentale impuse după ce Rusia şi-a trimis trupele în Ucraina pe 24 februarie.

Vicepreşedintele băncii centrale ruse, Philip Gabunia, a declarat că peste 5 milioane de oameni din Rusia au acţiuni străine în conturi îngheţate, cu o valoare combinată de peste 320 de miliarde de ruble.

La sfârşitul lunii martie, titlurile de valoare americane reprezentau 855,3 de miliarde de ruble (14 miliarde de dolari), sau 27% din toate titlurile de valoare străine aflate în portofoliile ruşilor, care includ obligaţiuni şi acţiuni, a spus banca centrală.

Emitenţii din Regatul Unit au reprezentat 464,8 miliarde de ruble, iar emitenţii irlandezi 308,9 miliarde de ruble. Următoarele patru ţări emitente, în funcţie de volum, au fost Luxemburg, Cipru, Ţările de Jos şi Insulele Cayman.

"În total, titluri de valoare din 120 de ţări sunt în conturile persoanelor fizice", a spus banca.

Volumul total deţinut a crescut în 2021, pe măsură ce bursele ruse au lansat tranzacţii cu tot mai multe titluri străine, dar banca centrală a spus că mediul geopolitic în deteriorare a inversat această tendinţă în acest an.

Banca centrală a propus interzicerea achiziţiilor de acţiuni străine de către ruşi cu deţineri în valoare de mai puţin de 550.000 de dolari, ca măsură de a proteja investitorii.

SPB Exchange, a doua cea mai mare bursă din ţară, a sugerat ca acţiunile listate în SUA ale clienţilor să fie transferate într-un cont care nu este pentru tranzacţionare, din cauza restricţiilor impuse de depozitarul Euroclear cu sediul la Bruxelles.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb