Banca Centrală din Moscova: "Ruşii au retras ruble de peste un miliard de dolari din bănci, în timpul revoltei Grupului Wagner"

Andrei Iacomi
Bănci-Asigurări / 13 iulie 2023

Banca Centrală din Moscova: "Ruşii au retras ruble de peste un miliard de dolari din bănci, în timpul revoltei Grupului Wagner"

Marşul grupului Wagner înspre Moscova de la sfârşitul lunii trecute a declanşat retrageri masive din băncile ţării, a anunţat banca centrală a Rusiei, scrie Business Insider.

Potrivit publicaţiei americane, din cele circa 500 de miliarde de ruble ce au fost scoase din băncile ruseşti pe parcursul lunii iunie, o cincime din sumă a fost retrasă în perioada 23-25 iunie, adică când Grupul Wagner, o organizaţie de mercenari condusă de Evgheni Prigojin, şi-a îndreptat forţele spre capitala Rusiei după apariţia unor dispute cu persoane din structurile de conducere ale ţării.

Cu toate că mişcarea s-a încheiat după numai o zi, incertitudinea politică pe care a declanşat-o i-a determinat pe ruşi să retragă ruble în valoare de 1,1 miliarde de dolari. Conform băncii centrale de la Moscova, aceasta a fost cea mai mare cerere de numerar de la finele anului 2022, când în Rusia s-a introdus un decret de mobilizare militară.

Revolta Grupului Wagner i-a făcut pe ruşi să caute alternative la ruble, cererea de monedă străină crescând cu 70-80% în unele regiuni ale ţării, în vreme ce rubla a scăzut la un minimul ultimelor 15 luni faţă de dolar.

Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Rusiei, a declarat joi în cadrul unei conferinţe din Sankt Petersburg, că nu intenţionează să intervină pentru a susţine cursul de schimb al rublei. În opinia sa, scăderea monedei este cauzată de un dezechilibru comercial, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Stabilitate maxima.

    se pare ca grupul s-a indreptat spre overlord-ul de la baza aflata in "protection fase"" doar sa se asigure ca "prada din operatiounile speciale "din Africa si Ukraina ajung pe "mainile sigure"" de la capatul lesei ce este smucita permanent sa-i dreseze ca asa cum au "" eliminat teroristii"" alias "martori incomozi"" dupa retragerea trupelor americane din Afganistan ....pot sa-i lase si pe ei sa ""moara la datorie"" daca nu "livreaza"" ????

    devalorizarea si-a gasit ""tapul ispasitor"" de parca rusii mai au incredere in Federeatia Buratinilor din moment ce tot ei ""talpa tarii"" au avut de suferit permanent de pe urma derbedeilor ?

    (ei ...""talpa tarii "" au avut 1.1 miliarde de dolari in banci si brusc de frica grupului i-au bagat la saltea? sau in euro sau dolari ???)...serios ???? 

    "1,1 miliarde de dolari" au retras rusii in 24 ore ?!

    dar era vorba ca rusii mor de foame si fura gaini in Ucraina 

    1. Era vorba ca rubla "se intareste" si ca mujicii au incredere in moneda si economia "benzinariei":-)

      Ei , nu chiar gaini , ci lucrusoare ceva mai mari , masini de spalat , frigidere....Sa nu exageram!

      " mujicii si economia "benzinariei" ",

      vad ca rusii lupta de peste 1 an cu Ucraina + 30 state NATO super bogate,

      cu succes, CUM VINE ASTA ??!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb