Banca centrală poloneză păstrează dobânzile neschimbate

Vlad F. Dumea
Internaţional / 12 ianuarie 2012

Politicienii polonezi au lăsat costurile de împrumut neschimbate pentru a şasea zi consecutivă, declarând că probabilitatea reducerii dobânzilor a scăzut, deoarece zlotul slab pune presiune pe inflaţie, relatează Bloomberg.

Banca centrală poloneză a menţinut dobânda cheie pe 7 zile la 4,5%, conform tuturor previziunilor unui sondaj între economişti făcut de Bloomberg.

Politicienii est-europeni se află în faţa creşterii mari a preţurilor din cauza slăbirii monedelor naţionale şi înrăutăţirii perspectivei economice deoarece cea mai mare piaţă de desfacere a acestora, zona euro, se aproprie de o nouă recesiune sub greutatea datoriilor sale şi a planurilor de austeritate. O depreciere a zlotului a ridicat preţul importării şi a dus inflaţia la un nivel record al ultimelor 6 luni, de 4,8%, aproape dublu decât ţinta băncii centrale de 2,5%.

"Probabilitatea reducerii dobânzilor scade", a afirmat guvernatorul băncii centrale, Marek Belka, menţionând "o rată a inflaţiei încăpăţânată de mare", stimulată de declinul zlotului în ultimele luni, alături de dovezi conform cărora "încetinirea economică de anul acesta ar putea fi la o scară mai redusă decât se credea iniţial".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Realistic, polonia este in pragul falimentului ...daca analizati motivele si vehicolele folosite pentru intocmirea statisticilor care au desemnat polonia ca fiind purtatorul de steag al europei anul trecut, veti descoperi ca inca din noiembria 2011 contractorii nu-si mai primesc banii iar CE nu are abani sa acopere finantarile din fondurile europene (fondurile europene bine-nteles sunt fictive - ele nu exista in mod real )

    politicienii nu se ocupa de dobanzi, iar cei care se ocupa de dobanzi, in mod cert nu au lasat-o neschimabta "pentru a sasea zi consecutiva"...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb