Banca de investiţii care va evalua "Cosmorom" va fi cunoscută în cîteva zile

Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 februarie 2004

Procesul de selecţie a unei bănci de inves-tiţii care va evalua ope-ratorul de telefonie mobilă Cosmorom se va finaliza în cîteva zile, urmînd ca foarte rapid să în-ceapă şi procesul de evaluare a acestei companii, a declarat ieri ministrul comunicaţiilor Dan Nica, prezent la cea de-a V-a ediţie a evenimentului "Israel Hi-Tech în România".

"Este prematur să discutăm despre vînzarea Cosmorom, de aceea cred că se va merge pe o soluţie de investiţie într-un pachet care să nu fie majoritar în companie", a precizat Nica.

Astăzi va avea loc şedinţa CA Romtelecom unde se va discuta şi această problemă alături de metoda de selecţie a băncii de investiţie. O dată selectată, banca va demara procesul de evaluare şi va contacta poten-ţialele firme care doresc să inves-tească în Cosmorom fără a se organiza o licitaţie în acest sens.

"Este vorba de o afacere de sute de milioane dolari, deci este puţin probabil să existe sute de companii interesate de acest gen de afacere" a mai spus Nica, citat de Rompres.

Operatorul de telefonie mobi-lă Cosmorom a avut, în primele şase luni ale anului 2003, venituri de 4,5 milioane dolari, înregistrînd însă pierderi operaţionale de 16,8 milioane dolari.

Compania OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom, a anun-ţat, în luna iulie 2003, că va închide compania care avea la 30 iunie 2003 un număr de 83.724 de clienţi. În 2002 pierderile înregistrate de Cosmorom s-au cifrat la 76 milioane euro.

Operatorul Cosmorom ar avea nevoie în prezent de inves-tiţii cifrate la cel puţin 200 milioane de euro, din care 100-150 milioane euro să se îndrepte efectiv către dezvoltarea companiei, iar restul pentru plata unei părţi a datoriilor, cifrate la peste 100 milioane dolari.

O companie de telefonie mobilă trebuie să aibă o arie de acoperire de cel puţin 80 la sută pentru a fi competitivă, Cosmorom ocupînd în prezent din acest punct de vedere doar 53 la sută din teritoriul ţării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb