BANCA DE INVESTIŢII GUTMANN: "Investitorii est europeni se bazează pe instinct mai mult decât cei din vest"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 octombrie 2014

"Investitorii est europeni se bazează pe instinct mai mult decât cei din vest"

Banca de investiţii Gutmann, cu active în administrare de 18,5 miliarde de euro, a găsit, în ţara noastră, clienţi mai tineri decât în restul Europei de Est, unde oricum, investitorii care utilizează servicii de private banking sunt cu 5-10 ani mai tineri decât cei din Vest, potrivit echipei responsabile de România a băncii.

Jarmila Pfeifer, director Clienţi Privaţi la Gutmann, a declarat, ieri: "Comparativ cu investitorii din Austria, cei din Estul Europei iau decizii bazate pe instinct mult mai mult, atunci când te aleg sau nu ca bancă".

Iordan Parfenie, Vicepreşedinte Clienţi Privaţi la Gutmann, spune că, în ţara noastră, banca ţinteşte oamenii de afaceri, având o politică de evitare a politicienilor.

Potrivit domniei sale, clienţii din România îşi deschid cont la Viena, banca neavând o sucursală la noi. "Nu ar fi o idee bună să intrăm în competiţie cu băncile comerciale, care au propriile divizii de private banking", a explicat domnul Parfenie.

Reprezentanţii băncii nu au dorit să spună câţi clienţi români au reuşit să atragă, în cei patru ani de când operează în ţara noastră, şi nici care este suma activelor acestora.

"Am început afacerea acum câţiva ani şi o continuăm, deci pot să spun că este un business care are sens pentru noi", a spus Iordan Parfenie.

În 2012, reprezentanţii Gutmann spuneau că au reuşit să atragă de pe piaţa românească între 40 - 50 de clienţi, cărora să le administreze averile.

Piaţa din România nu pare să fie radarele Gutmann Bank pentru investiţii. Reprezentanţii instituţiei spun că au cumpărat obligaţiuni româneşti numai la cererea expresă a clientului şi că nu au investit deloc în acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti.

"Nu putem cumpăra direct, ca bancă, acţiuni pe piaţa de capital, pentru că nu aveţi conturi custode nominee funcţionale", a explicat Iordan Parfenie, adăugând: "Am fi consideraţi deţinători de acţiuni şi înregistraţi ca plătitori de taxe".

Jarmila Pfeifer a mai spus, ieri, că investitorii au trebuit să se adapteze unei noi realităţi, în urma crizei declanşate în 2008.

"34% din clienţi şi-au crescut uşor gradul de risc, ca să obţină randamentele dorite", a spus domnia sa, precizând că, totuşi, pierderile din 2008 au fost recuperate: "Aveam 9 miliarde de euro sub administrate atunci, acum avem 18".

Doamna Pfeifer a precizat că Gutmann avea o pondere mai mică pe active riscante, aşa că scăderea a fost destul de mică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb