Banca Mondială a lansat un instrument de protecţie a fermierilor din ţările sărace

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2011

"Preţurile mari şi volatile de pe piaţa alimentelor reprezintă cel mai grav factor de ameninţare pentru cele mai vulnerabile ţări din lumea în curs de dezvoltare", potrivit Băncii Mondiale.

"Preţurile mari şi volatile de pe piaţa alimentelor reprezintă cel mai grav factor de ameninţare pentru cele mai vulnerabile ţări din lumea în curs de dezvoltare", potrivit Băncii Mondiale.

Banca Mondială a lansat, marţi, un nou instrument financiar menit să-i protejeze pe fermierii şi consumatorii din ţările sărace de volatilitatea preţurilor alimentelor.

Banca Mondială anunţă că va aloca patru miliarde de dolari pentru un nou produs de management al riscurilor, care va îmbunătăţi accesul fermierilor şi consumatorilor la instrumente de hedging.

Noul instrument financiar - Agriculture Price Risk Management (APRM), care va ajuta cumpărătorii să se protejeze împotriva creşterii preţurilor la făină, zahăr, cacao, lapte, carne de vită, porumb, boabe de soia şi orez, va fi lansat iniţial de International Finance Corporation (IFC), divizia privată a Băncii Mondiale, şi banca americană "JP Morgan Chase & Co". Ulterior se vor alătura şi alte bănci acestei iniţiative.

"Cu acest nou instrument putem ajuta fermierii, producătorii de alimente şi consumatorii să se protejeze împotriva fluctuaţiilor preţurilor, să-şi consolideze poziţia de credit şi să creştem accesul acestora la finanţare", a declarat preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, adăugând: "Am trecut printr-o perioadă de volatilitate extraordinară a preţurilor produselor alimentare, care reprezintă un pericol real pentru cele mai vulnerabile ţări în curs de dezvoltare".

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, din luna iunie 2010 până în prezent, majorarea şi volatilitatea preţurilor alimentelor au dus la creşterea cu aproa-pe 44 de milioane a numărului persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei la nivel mondial (mai puţin de 1,25 dolari pe zi). Astfel, totalul a ajuns la un miliard de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb