BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: "Formula utilizată de senatorul Zamfir a făcut imposibil dialogul dintre BNR şi Parlament"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 februarie 2019

"Formula utilizată de senatorul Zamfir a făcut imposibil dialogul dintre BNR şi Parlament"

Formula utilizată de senatorul Zamfir a făcut imposibil dialogul dintre BNR şi Parlament, au reiterat, vineri, reprezentanţii băncii centrale.

Comunicatul BNR arată: "Banca Naţională a României îşi exprimă din nou disponibilitatea de a răspunde unei eventuale invitaţii la dialog, formulate de Parlamentul României.

Din păcate, formula utilizată de senatorul Daniel Zamfir, de a se substitui Parlamentului României, a făcut acest dialog imposibil până acum, în condiţiile în care un alt senator a considerat invitarea conducerii BNR ca nerespectând procedura şi fiind din această cauză un act abuziv al senatorului Zamfir. Mai mult, centrarea invitaţiei pe persoana Guvernatorului BNR, ca şi cum nu ar exista o conducere legitimă a băncii, reprezentată de Consiliul de administraţie, şi solicitarea repetată şi în permanenţă a prezenţei Guvernatorului BNR la întâlnirea cu senatorul Zamfir, sugerează mai mult o agendă personală decât o dorinţă de dialog real.

Conducerea Băncii Naţionale a României a fost, în cursul anului trecut, de patru ori în Comisia economică şi, de fiecare dată, nu subiectele discutate i-au trezit interesul senatorului Zamfir, ci prezenţa sau absenţa Guvernatorului BNR. Transformarea unei preocupări personale într-un demers public în numele Parlamentului României nu poate reprezenta un motiv de discuţie, cum nici faptul că domnul Zamfir îşi arogă un rol de reprezentativitate dincolo de cea pe care o are. Demersul senatorului Zamfir pare mai degrabă un demers personal, şi nu o invitaţie legitimă pentru o prezentare serioasă pe care BNR o poate face în faţa Parlamentului României, în baza legii sale de funcţionare şi a Tratatului Unional .

În consecinţă, conducerea BNR nu va refuza niciodată o invitaţie din partea Parlamentului, dar refuză ferm să confunde un senator care inventează false probleme cu cel mai important for al statului".

Convocat, săptămâna trecută, de senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir să discute despre modul de calcul al indicelui ROBOR şi pe marginea raportului BNR de anul trecut, şeful băncii centrale nu a răspuns invitaţiei parlamentarului.

Purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu a transmis şi atunci agenţiilor de presă că Banca Naţională a României este deschisă la dialog şi nu refuză o invitaţie asumată de Parlamentul României în ansamblul său.

Preşedintele Comisiei economice a Senatului Daniel Zamfir a spus că va solicita Biroului permanent, la începutul acestei săptămâni, să-l invite pe guvernatorul BNR la audieri în comisiile de specialitate.

Parlamentarul a reiterat că ROBOR este manipulat de bănci, sub supravegherea BNR, prezentând încă o dată unele documente reprezentând, conform domniei sale, email-uri transmise între băncile participante la calculul ROBOR.

Senatorul ALDE a subliniat: "Lipsa domnului Isărescu era de aşteptat având în vedere lucrurile pe care ştia că trebuie să le discutăm la Comisia economică şi care îi creează mari probleme. Am avut indicii clare că BNR s-a implicat în manipularea ROBOR, dovezi evidente. Domnul Isărescu nu a vrut să se confrunte cu aceste lucruri, dar nu va putea fugi la infinit de această discuţie, pentru că sunt foarte mulţi ani în care ROBOR a fost manipulat de bănci sub protecţia şi cu implicarea BNR".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De ce fugi de răspundere zbircit ura alcoolist sluga diavolului ai stat 28 de ani peste voința romanilor ai pus jug greu pe capul romanilor cu clica ta Ție greu sa răspunzi după raul care l ai făcut Cine te crezi tu ești de neînlocuit blestematul urat de toată România Da ți Demisia

    Zamfir calculeaza Robor cu formula: 1/1000*450/12

    Ii tremura chilotii la mason ca il dau astia afara si il anchetează pt subminarea economiei si toată conducerea BNR e in transă ca ii trage masonul după el ! Abia aștept clipa anchetării masonului si închiderii la pușcărie pe viața !!

    Hoțul de Isărescu a distrus romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb