Banca poloneză Alior a convenit cu Telekom România să furnizeze servicii clienţilor companiei

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 10 august 2015

Banca poloneză Alior a convenit cu Telekom România să furnizeze servicii clienţilor companiei

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) a încheiat un acord cu banca poloneză Alior, în urma căruia instituţia de credit va furniza servicii bancare destinate celor 6 milioane de clienţi ai operatorului de telefonie mobilă.

Telekom Romania va servi ca intermediar pentru furnizarea serviciilor financiare ale Alior clienţilor persoane fizice şi companiilor, potrivit unui raport publicat de banca poloneză. Reprezentanţii Telekom România au declarat: "Prin acest parteneriat, Telekom Romania Mobile va oferi servicii bancare persoanelor fizice şi ulterior clienţilor business, cu accent pe funcţionalitatea mobile wallet".

Cooperarea dintre cele două părţi se va concentra pe atragerea unui număr "substanţial" de clienţi Telekom Romania Mobile Communications la serviciile Alior, pe furnizarea de tehnologie şi servicii de tranzacţionare pentru clienţii respectivi, dar şi pe oferirea de produse şi servicii beneficiind de caracteristici unice, rezultând din cooperarea dintre o bancă şi o companie de telecomunicaţii, se arată în raportul băncii poloneze.

Acordul continuă cooperarea dintre bancă şi T-Mobile, care a condus la lansarea T-Mobile Banking Services (T-Mobile Us³ugi Bankowe) în mai anul trecut, se arată într-un raport, citat de Mediafax. Alior a semnat anul trecut un acord cu T-Mobile Polska, divizia din Polonia a Deutsche Telekom, grupul german care controlează Telekom Romania Mobile Communications.

Telekom România, operând ca intermediar al băncii, va oferi cele mai multe dintre servicii în magazinele companiei.

"Cooperarea dintre cele două părţi va funcţiona ca o filială a Alior Bank în România", se arată în raport. Telekom Romania va încasa mai multe comisioane pentru clienţii atraşi, precum şi un procentaj din profitul sucursalei din România a Alior Bank, calculat înainte de taxe. Nivelul acestui procentaj depinde de profitabilitatea clienţilor atraşi prin intermediul Telekom România.

Telekom Romania Mobile Communications sau orice altă entitate indicată de companie va avea până la 30 iunie 2038 opţiunea de a cumpăra o parte din operaţiunea care include filiala băncii, în linie cu termenii specificaţi în acord şi condiţionat mai ales de obţinerea acordului Autorităţii de Supraveghere Financiară din Polonia şi al Băncii Naţionale a României.

Acordul devine nul dacă în termen de opt luni nu va fi deschisă o filială a Alior Bank în România sau nu va fi obţinută aprobarea ca Telekom România să vândă produse bancare conform înţelegerii.

Alior Bank, înfiinţată la sfârşitul anului 2008, furnizează servicii pentru aproape trei milioane de clienţi, din care 126.000 de companii.

Banca se situează pe locul al patrulea în Polonia după reţea, cu peste 1.000 de unităţi proprii, la care se adaugă punctele de lucru din magazinele T-Mobile de pe piaţa poloneză.

La finele primului trimestru, Alior avea un sold al creditelor de 27,4 miliarde de zloţi (6,56 miliarde de euro), în urcare de la 23,65 miliarde de zloţi la finele anului trecut, în timp ce depozitele se situau la 27,8 miliarde de zloţi (6,65 miliarde de euro), în urcare de la 23,65 miliarde de zloţi în decembrie.

Potrivit unei prezentări Alior Bank privind rezultatele pentru primul trimestru al acestui an, banca a câştigat 202.000 de clienţi prin parteneriatul cu divizia locală a T-Mobile, lansat în mai 2014. Deutsche Telekom avea la finele lunii martie 15,8 milioane de clienţi de telefonie mobilă în Polonia.

Banca opera 135 de puncte de lucru (store-in-store outlets) în magazinele T-Mobile Polska la finele lunii aprilie şi viza cel puţin 180 de unităţi pentru mijlocul anului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BURSA a scris anul trecut despre parteneriatul din Polonia al celor doua entitati. Intrebarea adresata de autor era cand vom vedea asa ceva si la noi. Uite ca se apropie momentul cand am putea sa vedem. Iar daca bancile de la noi nu s-au gandit sa se inspire din exemplul polonez, vin polonezii sa il replice aici

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb