Banca Transilvania pune la bătaie 100 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor europene

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 februarie 2010

Reducem dobânzile cu 0,5% la credite şi depozite", a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania.

Reducem dobânzile cu 0,5% la credite şi depozite", a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania.

Banca Transilvania (simbol TLV) vrea să acorde finanţări de 100 milioane euro prin noua platformă de soluţii destinate beneficiarilor de fonduri europene, a declarat ieri, Leonard Cornoiu, directorul departamentului de programe europene al băncii.

Noua platformă se adresează atât companiilor mari, mijlocii şi mici, cât şi instituţiilor de învăţământ, fiind vizate proiectele din sectorul productiv, de cercetare şi cele destinate infrastructurii.

"Dorim să continuăm abordarea pragmatică, care ne diferenţiază pe piaţă şi ne-am propus să creştem mai mult rapiditatea cu care tratăm astfel de proiecte. Prin această platformă aducem schimbări majore în ceea ce priveşte procesul absorbţiei fondurilor europene nerambursabile, în sensul creşterii capacităţii beneficiarilor de a folosi aceşti bani", a spus Robert Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania.

Până la lansarea platformei destinate fondurilor europene, Banca Transilvania a acordat finanţări de 200 milioane lei pentru programe cu fonduri europene.

Vasile Puşcaş, Senior Adviser pentru Programe Europene pe lângă BT, a explicat: "În ultimii trei ani, România a reuşit să absoarbă doar aproximativ 10% din fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană (aproximativ 30 miliarde euro)".

Ţara noastră are oportunitatea de a utiliza până în 2013 fonduri europene de 30 miliarde euro, ceea ce, în opinia domnului Cornoiu, ar putea reprezenta un "colac de salvare" pentru economia românească în contextul actual.

Până în prezent, Banca Transilvania a încheiat convenţii cu peste 20 de companii de consultanţă, oficialii companiei spunând că numărul poate urca mult mai mult.

Pe lângă serviciile de consultanţă, pe care Banca Transilvania vrea să le ofere prin intermediul noii platforme, se mai adaugă şi cele de finanţare, astfel încât să poate răspunde în maxim 10 zile solicitărilor clienţilor.

Banca Transilvania a redus, începând de ieri, dobânzile la credite şi depozite cu 0,5%.

Robert Rekkers, directorul BT, a declarat: "Începând de astăzi (n.r.ieri), dobânzile cu jumătate de punct procentual, atât la credite, cât si la depozite, urmând semnalul dat de Banca Naţională a României".

Luna trecută, banca centrală a coborât dobânda cheie tot cu 0,5%, de la 7,5% la 7%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb