Băncile de investiţii au câştigat comisioane record în 2017

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 ianuarie 2018

Băncile de investiţii au câştigat comisioane record în 2017

Comisioanele câştigate de băncile de investiţii din întreaga lume au crescut cu 16% anul trecut, până la 104 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după 2000, potrivit datelor publicate de Thomson Reuters, informează Agerpres.

Această creştere a comisioanelor a venit în contextul în care în 2017 băncile de investiţii au intermediat preluări şi fuziuni între companii în valoare de 3.500 miliarde de dolari, precum vânzarea de către Rupert Murdoch a celei mai mari părţi din imperiul său 21st Century Fox către Disney pentru 66 de miliarde de dolari sau preluarea lanţului de alimente organice Whole Foods de către Amazon pentru 13,7 miliarde de dolari.

Analiştii de la Thomson Reuters subliniază că 2017 a fost al patrulea an consecutiv în care fuziunile şi achiziţiile la nivel mondial au depăşit 3.000 de miliarde de dolari, iar bancherii se aşteaptă la şi mai multe tranzacţii în 2018.

Încă odată, banca americană JP Morgan a fost lider la capitolul comisioane primite în 2017, cu o sumă estimată la 6,7 miliarde de dolari, în creştere cu 16,4% comparativ cu 2016. Banca condusă de Jamie Dimon a fost responsabilă pentru 6% din totalul comisioanelor câştigate de băncile de investiţii. Pe locul secund se situează Goldman Sachs cu comisioane de 5,9 miliarde de dolari, în creştere cu 14% faţă de 2016.

În rândul celor care au plătit cele mai mari comisioane băncilor de investiţii în 2017, fondul de investiţii Blackstone Group a fost cel mai mare contributor din sectorul financiar în condiţiile în care a plătit comisioane în valoare de 679 milioane de dolari, în creştere cu 87% comparativ cu anul precedent.

În cazul clienţilor non-financiari, operatorul poştal şi de mesagerie Japan Post şi conglomeratul nipon SoftBank au fost cei mai mari clienţi corporate în 2017, cu comisioane de 382 milioane, respectiv 378 milioane de dolari.

Revenirea comisioanelor la nivelul de dinaintea crizei este de bun augur pentru băncile de investiţii care se plâng de noile norme ale autorităţilor de reglementare şi a intensificării concurenţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb