ZIARUL BURSA

08 ianuarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Datoria globală creşte de patru ori mai tare ca PIB mondial

SITUAŢIA ECONOMICĂ A PLANETEI PĂMÂNT Datoria globală creşte de patru ori mai tare ca PIB mondial

A.S.Macroeconomie / 8 ianuarie 2018

MAKE: "Criza de supra-îndatorare nu a fost rezolvată niciodată, nicăieri pe cuprinsul Planetei" 

MAKE: "Sistemul dezvoltării pe baza creditului cu dobândă nu mai funcţionează"

Datoria mondială a atins un nivel record de 233 trilioane de dolari în trimestrul al treilea din 2017, cu 16 trilioane de dolari mai mult faţă de finalul anului 2016, potrivit unei analize publicate, săptămâna trecută, de Institutul Internaţional pentru Finanţe (IIF), cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar. Raportul precizează, potrivit Reuters, că datoria sectorului privat non-financiar a atins noi maxime în Canada, Franţa, Hong Kong, Coreea de Sud, Elveţia şi Turcia. Cifra IIF include datoria totală a gospodăriilor, guvernelor, sectorului financiar şi companiilor din sectorul non-financiar.

"Principala tendinţă a anului - orientarea investitorilor către fonduri diversificate şi de acţiuni"

RADU HANGA, ASOCIAŢIA ADMINISTRATORILOR DE FONDURI: "Principala tendinţă a anului - orientarea investitorilor către fonduri diversificate şi de acţiuni"

A consemnat ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 8 ianuarie 2018

Cu un plus de 4,4% faţă de sfârşitul anului 2016, la finalul lunii noiembrie 2017, activele fondurilor locale au depăşit 23 de miliarde de lei, iar însumate cu cele ale fondurilor străine vândute local vorbim de mai mult de 26 de miliarde de lei, ceea ce echivalează cu un avans de 5,2%, potrivit lui Radu Hanga, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Conflictul dintre Telekom România şi angajaţii săi - pe masa lui Iohannis

RAMONA RADUCompanii / 8 ianuarie 2018

Conflictul dintre angajaţii Telekom România şi conducerea companiei a atins noi cote, Sindicatul Naţional de Telecomunicaţii Mobile (SNTM) transmiţând scrisori deschise preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi ambasadorilor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România.

Electrica şi Electromagnetica, amendate de Consiliul Concurenţei cu câte 10 milioane lei

ŞASE COMPANII - SANCŢIONATE CU PESTE 73 MILIOANE LEI Electrica şi Electromagnetica, amendate de Consiliul Concurenţei cu câte 10 milioane lei

E.O.Companii / 8 ianuarie 2018

Actualizare 17:38 EnergoBit S.A. se consideră nevinovată şi va contesta în instanţă amenda aplicată de Consiliul Concurenţei

-----

Consiliul Concurenţei a sancţionat şase companii, cu amenzi în valoare totală de 73.100.870,37 lei (aproximativ 15,8 milioane euro), pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.

Autorităţile de reglementare din SUA vor discuta procedurile de control pentru listarea şi tranzacţionarea monedelor virtuale

Autorităţile de reglementare din SUA vor discuta procedurile de control pentru listarea şi tranzacţionarea monedelor virtuale

Internaţional / 8 ianuarie 2018

Autoritatea de reglementare a pieţei instrumentelor derivate din Statele Unite va organiza două întâlniri pentru a discuta despre procedurile şi controlul operaţional al listării şi tranzacţionării contractelor futures pentru monede virtuale, în condiţiile unor îngrijorări tot mai mari legate de riscurile provocate de bitcoin în sistemul financiar, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Despre înţelepciunea grădinarilor

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 8 ianuarie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Noul an îşi are rădăcinile în anul ce tocmai s-a încheiat. Dar şi în cei ce l-au precedat. În aceste condiţii n-ar avea cum să fie posibilă vreo schimbare radicală, dar s-ar putea, foarte bine, confirma unele tendinţe. Dar care? Cele pozitive sau cele negative?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Volumul a crescut la 35 milioane de lei

BVB Volumul a crescut la 35 milioane de lei

VLAD DOBREAPiaţa de Capital / 8 ianuarie 2018

Piaţa locală de acţiuni şi-a continuat creşterea din acest an, în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cunoscând aprecieri cuprinse între 0,21% pentru BET Plus şi 0,56% pentru BET-FI.

MACRO NEWSLETTER 8 Ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 8 Ianuarie 2018

Internaţional / 8 ianuarie 2018

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în decembrie 2017, cu 148 de mii, după o creştere cu 252 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo