Autorităţile de reglementare din SUA vor discuta procedurile de control pentru listarea şi tranzacţionarea monedelor virtuale

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 ianuarie 2018

Autorităţile de reglementare din SUA vor discuta procedurile de control pentru listarea şi tranzacţionarea monedelor virtuale

Autoritatea de reglementare a pieţei instrumentelor derivate din Statele Unite va organiza două întâlniri pentru a discuta despre procedurile şi controlul operaţional al listării şi tranzacţionării contractelor futures pentru monede virtuale, în condiţiile unor îngrijorări tot mai mari legate de riscurile provocate de bitcoin în sistemul financiar, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Comisia pentru Tranzacţii cu Contracte Futures pentru Mărfuri (The Commodity Futures Trading Commission - CFTC) a anunţat că va convoca în această lună comitetele pentru tehnologie şi consultanţă în domeniul riscurilor, pentru a discuta despre procesul de "auto-certificare" referitor la listarea contractelor futures pentru monede virtuale şi modul în care sunt administrate şi urmărite riscurile acestor produse.

În cadrul procedurii de auto-certificare, specifică pieţei contractelor futures, operatorii bursieri depun o declaraţie la CFTC prin care confirmă că un produs respectă Legea Burselor de Mărfuri şi reglementările CFTC, inclusiv o prevedere cheie care impune ca respectivele contracte futures să nu fie supuse manipulărilor. CFTC are dreptul să blocheze contractele, dar doar în circumstanţe excepţionale.

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) şi Asociaţia Nord-Americană a Administratorilor Instrumentelor Financiare (NASSA) au emis noi avertismente adresate investitorilor, referitoare la riscurile investiţiilor în bitcoin, atenţionând că autorităţile de reglementare ar putea să nu îi poată proteja de fraude.

Operatorii bursieri CME Group şi CBOE Global Markets au lansat în decembrie contracte futures pentru bitcoin, provocând critici în rândul unor investitori, care au spus că autoritatea de reglementare ar fi trebuit să consulte piaţa mai mult, înainte de a permite lansarea unor astfel de produse.

În luna decembrie, Asociaţia Industriei Contractelor Futures a scris CFTC, pentru a-şi exprima îngrijorarea în legătură cu posibilele riscuri implicate de aprobarea contractelor futures bazate pe monede virtuale volatile, care să fie tranzacţionate alături de produse financiare tradiţionale.

Preţul bitcoin a urcat în decembrie la un nivel record de peste 19.000 de dolari, dar a scăzut apoi cu peste 28%. Moneda virtuală a încheiat totuşi anul 2017 cu o creştere de 1.300%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vor sa o interzica pentru ca deranjeaza?

    1. Americanii nu sunt din categoria celor care vor sa interzica tranzactionarea contractelor futures cu monede criptate, dar vor sa se asigure ca reglementarea acestor tranzactii este bine gandita si nu exista riscuri care pot conduce la prejudicierea unor jucatori. Daca acum mai avem inca dubii in ceea ce priveste viitorul monedelor criptate, peste cativa ani acestea vor inlocui monedele fizice si tranzactiile cu monede criptate vor avea caracter de normalitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb