APROAPE DE RECORDUL ABSOLUT  Transelectrica - consum de energie de peste 9.800 MW

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 ianuarie 2018

Consumul brut de energie al ţării va creşte săptămâna viitoare, ajungând ca, pe 10 ianuarie, să depăşească 9.800 de MW, adică aproape de recordul absolut de 10.000 de MW atins în urmă cu un an, potrivit unor documente ale Transelectrica.

Consumul naţional era până acum de circa 8.000 - 8.500 de MWh pe oră (sau MW). Spre exemplu, vineri, la ora 12:20, se utilizau 8.273 MW. Însă valoarea indicatorului va creşte şi va ajunge la 9.830 MW în ziua de miercuri, 10 ianuarie, între orele 18:00 şi 19:00, potrivit Agerpres, care spune că cererea va continua să fie mare şi săptămâna 15-21 ianuarie, când consumul orar va depăşi din nou 9.500 de MW.

De altfel, Dispeceratul Energetic Naţional se aştepta ca în această iarnă să avem o situaţie similară cu cea de iarna trecută, când au existat consumuri-record de electricitate de aproape 10.000 de MW, ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute.

Astfel, potrivit Programului energetic pentru iarna 2017 - 2018, elaborat de Ministerul Energiei încă din luna august a anului trecut, "pentru vârfurile de sarcină previzionate pentru iarna 2017-2018, Dispecerul Energetic Naţional a realizat balanţa producţie - consum în care a fost luat în considerare un scenariu plecând de la următoarele ipoteze: înregistrarea unei perioade de 7-10 zile geroase, cu temperaturi de minus 15 - 20 grade C; structura producţiei la vârful de seară fără aportul centralelor eoliene şi fotovoltaice (limitări naturale sau dictate de protecţii tehnologice), cu reduceri de putere, până la opriri, ale centralelor pe gaze naturale (presiuni mici în reţeaua de transport gaze naturale); la vârful de consum, valoarea medie maximă orară considerată este de 9.750 MW (identic cu cea înregistrată în ianuarie 2017. Valoarea maximă instantanee a fost de 9.991 MW)".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ican i sleep i can ai slep captain holiud deep geme geme oauta ca da geme holuyud is geme hohliyiwood holiwood is on the scene ca si denisova balarioasa freme geme haolitwod haliwood

    ican i sleep i can ai slep captain holiud deep geme geme oauta ca da geme holuyud is geme hohliyiwood holiwood is on the scene ca si denisova balarioasa freme geme haolitwod haliwood

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb