ANUL TRECUT Ministerul Turismului a retras 107 licenţe ale agenţiilor de turism

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 8 ianuarie 2018

Autorităţile vor un fond de garantare a pachetelor turistice, care să ramburseze clienţilor banii plătiţi pentru achiziţionarea pachetelor turistice, în cazul insolvenţelor

Ministerul Turismului a retras, anul trecut, 107 licenţe ale agenţiilor de turism, în urma neregulilor descoperite, potrivit rapoartelor publicate de instituţie. Alte 125 de licenţe au fost radiate la cererea firmelor. Comparativ, în anul 2016, un număr de 1.073 de licenţe au fost retrase, fie din oficiu, fie pentru nerespectarea legilor în vigoare. În prezent, sunt licenţiate 2.655 agenţii de turism. Turismul nostru a fost marcat, în ultimii doi ani, de insolvenţe sonore, printre agenţiile care nu au rezistat pe piaţă numărându-se Paravion.ro, Mareea şi Genius Travel. Totodată, sectorul a fost marcat de sinuciderea patronului Omnia Turism, George Negru.

Ministerul Turismului anunţa, la mijlocul lunii decembrie, că nu există pericolul ca cetăţenii români să îşi piardă vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018. Autorităţile intenţionează să înfiinţeze un fond de garantare a pachetelor turistice, administrat de Ministerul Finanţelor Publice, care le va rambursa clienţilor toate sumele plătite pentru achiziţionarea de pachete turistice.

"Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piaţa turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanţele plătite", preciza atunci, ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, citat de news.ro.

Oficialul mai spunea că agenţiile de turism organizatoare vor declara trimestrial sumele încasate în avans de la turişti şi vor depune o declaraţie în acest sens pentru a avea o evidenţă transparentă a nivelului de încasări.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb