Băncile nu au participat la licitaţia suplimentară a Finanţelor pentru obligaţiunile pe 4 ani

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 mai 2013

Băncile nu au participat ieri la licitaţia suplimentară organizată de Ministerul Finanţelor pentru emisiunea de obligaţiuni cu scadenţa reziduală de patru ani, redeschisă luni.

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni 300 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa în iulie 2017, la un randament de 4,53%, peste costul titlurilor pe cinci ani vândute la începutul lunii mai.

"Ministerul Finanţelor a vândut (luni, n.r.) suma planificată la un randament maxim de 4,59%, nivel cu circa 10 puncte de bază (n.r. un punct de bază reprezintă 1/100 dintr-un procent) mai ridicat decât prognoza noastră şi nivelul pieţei secundare. Licitaţia de luni a fost încă un semn în sensul scăderii intrărilor străine în titluri de stat în lei, după ce şi în ultimele săptămâni s-a observat o creştere a randamentelor pentru aceste instrumente. Cererea relativ redusă (700 milioane lei) sugerează acelaşi lucru, semnalând în acelaşi timp şi reticenţa jucătorilor locali de a-şi schimba profilul investiţiilor din titluri de stat pe termen scurt (pentru care am avut scadenţe mari în luna mai) în obligaţiuni", arată un raport al analiştilor ING Bank transmis marţi dimineaţă, citat de Mediafax.

Potrivit unor dealeri, titlurile cu această scadenţă puteau fi cumpărate pe piaţa secundară la randamente de 4,6 - 4,52%.

Prin licitaţia de marţi, Finanţele au intenţionat să împrumute încă 30 milioane lei.

Finanţele au împrumutat în luna mai 2,9 miliarde lei, suma reprezentând 76% din totalul vizat în această lună, de 3,78 miliarde lei. Suma stabilită pentru luna mai este mai mică decât împrumuturile luate în luna aprilie, de 5 miliarde lei, prin vânzare de titluri în lei (2,5 miliarde lei) şi în euro (581,4 milioane euro, echivalentul a 2,55 miliarde lei).

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de pe piaţa internă 23,87 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe, de 1,084 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... de lei si de euro ne costa fiecare declaratie politica idioata. Dobanda mai mare cu 1% la 300 milioane pe 4 ani inseamna 12 milioane lei doar la emisiunea asta de obligatiuni, parte din nota de plata totala de miliarde pentru indecentele politicienilor. Chiar nu-i spune nimeni in fata lui Antonescu: NU POTI FI PRESEDINTELE ROMANIEI, LAS-O BALTA, LASA-NE SA TRAIM, PLEACA !!!

    1. Idiotul repetent nu este in stare sa faca nimic, la fel ca toti ceilalti tovarasi ai lui "politicieni"

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb