Băncile pentru alimente din Germania au înregistrat o creştere de 50% a numărului de clienţi

F.D.
Internaţional / 5 noiembrie 2022

Băncile pentru alimente din Germania au înregistrat o creştere de 50% a numărului de clienţi

Băncile pentru alimente din Germania au înregistrat de la începutul anului şi până în prezent o creştere de 50% a numărului de clienţi, a anunţat organizaţia neguvernamentală de resort Tafel Deutschland, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Un total de 2 milioane de oameni primesc provizii de la băncile pentru alimente Tafel, a declarat preşedintele organizaţiei, Jochen Bruhl, ediţiei de sâmbătă a cotidianului german Rheinische Post.

În acelaşi timp, cantitatea de hrană donată este în scădere, potrivit lui Bruhl, care a adăugat că aproximativ o treime din băncile pentru alimente şi-au atins maxima capacitate, ceea ce înseamnă că s-au văzut nevoite să impună limite de primire. El a adăugat că pentru voluntari a fost foarte stresant din punct de vedere psihologic să se vadă puşi în situaţia de a-i refuza pe cei aflaţi la ananghie.

''Oamenii au uriaşe temeri existenţiale şi îngrijorări despre modul în care vor reuşi să plătească (facturile) pentru hrană, întreţinere şi căldură'', a avertizat preşedintele Tafel, care a insistat asupra faptului că băncile pentru alimente nu au posibilitatea să compenseze pentru ''ceea ce statul nu poate face''.

La fel ca multe alte ţări, Germania se confruntă în prezent cu niveluri-record de inflaţie şi cu creşterea accelerată a costului vieţii. Potrivit unui studiu realizat în octombrie, familiile cu venituri mici sunt cel mai grav afectate de această situaţie.

Bruhl a criticat faptul că ajutoarele de stat au fost adesea insuficiente şi au ajuns prea târziu. ''Oamenii care vin la băncile pentru alimente nu au economii. Oamenii afectaţi de sărăcie trebuie ajutaţi urgent, acum'', a avertizat el.

Germania este ''o ţară bogată'' şi ar trebui ca toţi cetăţenii săi să poată trece de iarnă fără să sufere lipsuri, a adăugat Bruhl.

Băncile pentru alimente Tafel din Germania colectează donaţii de la persoane fizice şi de la comunitatea de afaceri şi le redistribuie cetăţenilor vulnerabili pe bază de documente doveditoare, de exemplu adeverinţe de şomaj.

În prezent, pe teritoriul Germaniei există peste 960 de astfel de bănci pentru alimente care sunt finanţate exclusiv prin donaţii şi nu primesc fonduri de la stat, potrivit organizaţiei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Un sistem social mizerabil inuman bazat pe exploatare și discriminare,in capitalism decât să fii sărac și umilit in acest hal mai bine devii șmecher incalci toate legile Intr un mod abil și te faci afacerist ,politician,etc.oricum această societate nu are de a face nimic cu dreptatea socială sau democrația,aici este vorba de legea junglei, societate condusă de politicieni corupți și vânduți corporațiilor și băncilor,in capitalism cu muncă cinstită ești sărac,cu puține excepții mă refer la meserii de top,va dați seama dacă așa este in germania atunci cum este in țări ca Romania unde capitalismul este primitiv și brutal, și jegurile de politicieni vorbesc de societate sustenabila și verde, manipularea prostimii in ultimul hal ,ii doare in cot de societate sustenabila de unul care luptă pentru supraviețuire

    Cand scriam aici pe forum despre un sondaj facut pentru Bild care spunea ca aproape 1 din 5 germani deja sare peste o masa (reducand mancarea) din motive financiare, iar daca se largea sfera intrebarii, 1 din 3 germani ar urma sa faca asta in viitorul imediat din cauza inflatiei..... era un troll pro-nato dezinformator si mincinos patologic care scria ca germanii renunta doar la o portie de prajitura, icre negre sau inghetata premium.... nu la mancare....

    Iata ca doua luni mai tarziu efectele se vad in mod grav in viata reala. Donatiile catre bancile de alimente scad (oamenii nu mai au bani si nu mai lasa produse la plecarea din magazin). Dar si cererile sarmanilor au crescut cu 50%. Si nici nu a venit iarna cu facturile ei. Asta este marea Germanie cazuta in jocurile geopolitice americane si care s-a trezit condusa de lideri prosti de care isi batea joc si ambasadorul ucrainian la Berlin (cancelarul socialist), sau lideri dementi (verzii care propun populatiei sa se spele cu prosopul ud). 

    "Germania se confruntă în prezent cu niveluri-record de

    inflaţie şi cu creşterea accelerată a costului vieţii" 

    Dar ptr. inarmare si Ucraina are mii de miliarde euro,

    ceva tare nu este in ordine la nemti 

    Nicule, mai da-le 100 de lei si amaratilor astia de nemti! Si ia-le curentul doar o ora pe zi!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb