Banca Transilvania se numără printre primele instituţii bancare de pe piaţa din România, care acceptă carduri cu chip. Avantajul major este asigurarea unui grad sporit de securitate pentru clienţi, posibilitatea clonării acestor mijloace alternative de plată fiind, practic, nule.
Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: "Implementarea proiectului de acceptare a cardurilor cu chip reprezintă pentru noi o nouă etapă a strategiei de creştere continuă a calităţii serviciilor oferite clienţilor".
Pentru orice deţinător de card cu chip, citirea informaţiilor în vederea procesării tranzacţiilor se va face, de acum înainte, de pe chip-ul cardului şi nu de pe banda magnetică. In perioada imediat următoare, banca este pregătită să implementeze soluţia de acceptare a acestor carduri la toţi comercianţii care au POS-uri de la Banca Transilvania.
Banca este unul dintre principalii jucători de pe piaţa financiară, cu peste un milion de carduri emise şi cu o cotă de piaţă, pe acest segment, de 10%. Portofoliul său cuprinde 11 produse alternative care permit tranzacţii la comercianţi, precum şi retrageri de numerar. Cardurile sale de debit, de credit, precum şi cele co-branded se adresează atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice - unei pieţe segmentate, cu cerinţe specifice.
Pe lângă reţeaua teritorială extinsă - de peste 400 de unităţi - Banca Transilvania are 622 de ATM-uri şi 6.650 de POS-uri.
Banca Transilvania, în cei peste 13 ani de activitate, a devenit o instituţie financiară cu reprezentare naţională, având în prezent 405 de unităţi şi peste 5.200 de angajaţi. Banca Transilvania se află în topul primelor 5 bănci din România, în funcţie de active. Este prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în anul 1997. Activitatea Băncii Transilvania este organizată pe trei linii principale de afaceri - persoane fizice, IMM şi companii mari - pentru care banca are produse şi servicii specifice, precum şi un personal dedicat.