Bancpost lansează campania "Ţara ta, Tradiţia ta", proiect de educaţie culturală

Comunicate de presă / 9 noiembrie 2017

Bancpost lansează campania "Ţara ta, Tradiţia ta", proiect de educaţie culturală

Bancpost lansează o campaniei de educaţie culturală, "Ţara ta, Tradiţia ta", ce are ca obiectiv promovarea valorilor din ţara noastră în patrimoniul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi cultură (UNESCO), potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Programul are loc în perioada octombrie-noiembrie 2017, în rândul elevilor din clasele V-VIII din şcolile din Bucureşti, iar în cadrul campaniei vor participa peste 4.000 de elevi.

"Proiectul propune să familiarizeze elevii cu 15 obiective culturale ale României, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO", conform reprezentanţilor Bancpost.

Programul cultural "Ţara ta, Tradiţia ta" se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, şi este implementat împreună cu Asociaţia Gaspar, Baltasar & Melchior.

Aura Toma, director executiv Marketing şi Comunicare Bancpost, a declarat: "Este un proiect de educaţie culturală pe care l-am iniţiat cu multă pasiune şi implicare în continuarea acţiunilor constante pe care le dezvoltăm cu succes de susţinere a educaţiei şi promovare a valorilor culturale româneşti. Educaţia prin şi pentru patrimoniu este un program educativ adresat tinerei generaţii, de cunoaştere a patrimoniului cultural românesc şi familiarizare prin practică cu tradiţiile şi obiceiurile moştenite"

Ştefana Călinescu Andrei, reprezentant al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis: "Şcoala românească are nevoie să se întoarcă la origini şi să le readucă elevilor aminte despre celel mai vechi îndeletniciri ale românilor. Tradiţiile reprezintă istoria pe care copiii trebuie să o cunoască şi la care să se raporteze în viitor".

Caravana este structurată pe două paliere. Astfel, în fiecare şcoalî din Bucureşti în care va ajunge Caravana, copiii vor participa la "Ora de patrimoniu", sesiune interactivă de prezentare a celor 15 obiective UNESCO din ţara noastră şi "Ateliere practice de meşteşuguri tradiţionale" (olăritul, fierăritul).

"Ţara ta, Tradiţia ta" se înscrie în pilonul #bancpostpentrueducatie, în cadrul căruia banca se implică atât prin programe de educaţie bancară, cât şi prin acţiuni sau parteneriate specifice, care au ca obiectiv educaţia copiilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mi-ar placea sa particip si eu impreuna cu elevii mei la un astfel de program educational, mai ales ca m-am chinuit sa lupt pentru recuperarea patrimoniului, coservarea si punerea lui in valoare intr-un "Cabinet etnofolcloric". Sunt din Tarnaveni, jud. Mures si mi-ar placea sa ma anuntati unde se mai tin astfel de cursuri in tara sau ideal ar fi si la noi in zona sa veniti. E un proiect super care sunt sigura ca ridica interes si absorbtie educativa din partea elevilor si-a cadrelor didactice interesate! Toata stima pentru cei implicati si mai ales pentru soţii Scripcariu din satul Piscu care-si dedica timpul, forta si energie pentru a arata tuturor frumuseţea patrimoniului cultural românesc şi a-i familiariza cu valorile acestuia! Mii de felicitari!!!

    Mi-ar placea sa particip si eu impreuna cu elevii mei la un astfel de program educational, mai ales ca m-am chinuit sa lupt pentru recuperarea patrimoniului, coservarea si punerea lui in valoare intr-un "Cabinet etnofolcloric". Sunt din Tarnaveni, jud. Mures si mi-ar placea sa ma anuntati unde se mai tin astfel de cursuri in tara sau ideal ar fi si la noi in zona sa veniti. E un proiect super care sunt sigura ca ridica interes si absorbtie educativa din partea elevilor si-a cadrelor didactice interesate! Toata stima pentru cei implicati si mai ales pentru soţii Scripcariu din satul Piscu care-si dedica timpul, forta si energie pentru a arata tuturor frumuseţea patrimoniului cultural românesc şi a-i familiariza cu valorile acestuia! Mii de felicitari!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb