BĂNESCU: "BOR şi-a afirmat deja poziţia favorabilă faţă de actul vaccinării într-o pandemie"

G.B
Miscellanea / 26 iulie 2021

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Biserica Ortodoxă Română şi-a afirmat şi explicitat deja de nenumărate ori poziţia "favorabilă", "firească" şi "clară" faţă de actul vaccinării într-o pandemie şi i-a îndemnat deja pe clerici şi laici să-şi configureze o opţiune corect întemeiată în legătură cu un act medical, a transmis, astăzi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

Reacţia BOR vine în contextul în care vicepremierul Dan Barna a declarat, astăzi, că va propune premierului Florin Cîţu un parteneriat la nivelul Guvernului cu Biserica Ortodoxă Română pentru campania de vaccinare, menţionând că în Grecia, după un asftel de demers, rata de imunizare a ajuns la 50%.

Într-o declaraţie transmisă astăzi, Bănescu a precizat:"În legătură cu din nou clamata implicare a Bisericii (Ortodoxe) în demersul de convingere a oamenilor să se vaccineze, e bine să ne amintim că în România există 18 culte religioase, partenere sociale ale statului şi cu care acesta se situează într-un dialog pe diverse teme cu relevanţă publică. (...) Biserica Ortodoxă Română şi-a afirmat şi explicitat deja de nenumărate ori poziţia favorabilă, firească şi clară faţă de actul vaccinării într-o pandemie, îndemnându-i pe clerici şi laici să ia cu adevărat în serios boala, să se informeze temeinic din surse cu adevărat credibile, să se sfătuiască cu medicii şi să-şi configureze astfel o opţiune corect întemeiată în legătură cu un act medical de care depinde sănătatea şi protejarea lor şi a celor dragi. Aceasta este o atitudine fundamental etică izvorâtă din virtutea bunului-simţ, dar şi din libertatea personală care presupune responsabilitatea comunitară pentru care Biserica pledează permanent".

Potrivit acestuia, "implicarea cultelor religioase într-un demers persuasiv pe o temă extra-religioasă şi într-o problematică în care exclusiv competenţa medicală este adecvată şi relevantă, nu poate transgresa însă limitele contextului celor menţionate mai sus".

Vasile Bănescu a adăugat că Patriarhul Daniel este, "ca fiecare dintre noi", o persoană cu un profil medical personal, "care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său" şi care a reflectat la "caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum şi la faptul că acesta este un drept, nu o obligaţie".

Purtătorul de cuvânt al BOR a indicat:"Dacă va decide să se vaccineze, aşa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunţa public lucrul acesta. Dincolo de aceste aspecte ce ţin de registrul unor decizii firesc personale, poziţia Patriarhiei Române a fost şi rămâne una favorabila vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică. Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil şi în totală cunoştinţă de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autorităţile competente şi receptată corect de cetăţeni. În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la vaccinare. Opţiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanţiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculaţiilor excesive şi a extremismelor".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a dat luni primele explicații pe această temă. El spune că șeful Bisericii Ortodoxe Române este, "ca fiecare dintre noi", o persoană cu un profil medical personal, "care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său" şi care a reflectat la "caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum şi la faptul că acesta este un drept, nu o obligaţie

    1. Oare Patriarhul daniel,este slujitorul lui dumnezeu sau a dusmanului care se lupta cu dumnenezeu.? Pai uitam cum patriarhul a fost deacord cu BATJOCURA suferita de romanii ortodocsi anul trecut cand pentru prima data in istoria milenara a Romaniei Lumina sfanta de paste a fost adusa la casele romanilor de politie.? Dar permisiunea ca politistii sa goneasca din biserici credinciosi cu pulanele si sa le aplice amenzi de zeci de mii pentru credinta lor.? Colac peste pupaza,l-am vazut pe patriarh cu spinarea aplecata ca o sluga catre stapan,cum a primit MITA de la iohannis pentru pactul semnat cu DIAVOLUL Politic in detrimentul credinciosilor. Oare daniel mai trebuie sa fie patriarh,sau consilier la Cotroceni. Parintele TEODOSIE ce zice.!

    BOR a scapat ocazia de a intra in troaca politicienilor . individul asta ar trebui sa dispara de pe locul ,in care se afla si sa se bage in politica daca nu se poate abtine .

    "BĂNESCU:

    "BOR şi-a afirmat deja poziţia favorabilă faţă de actul vaccinării într-o pandemie"" 

    Imunizarea se face natural sau prin vaccin.  

    Pe dupa faldurile guvernarii niste voci (Citu, Barna, Ioana Mihaila, tutarii lor de consilieri, Arafat, Cercel etc) discuta si se consulta cum sa vina in public cu decizie ca in Franta.  

    Da, ati citit bine.  

    Vor sa introduca vaccinarea obligatorie si necesitatea certificatului electronic de vaccinare pt acces in ORICE SPATIU INCHIS.  

    Intrebare la acel Banel al ortodoxiei :) ... Mon Cher Banel al Ortodoxiei :) ... cum anafura mea (iarta-ma Doamne, ma simt inspirat!) ramane cu LIBERUL ARBITRU (pilon al credintei crestine si al relatiei persoanei cu Biserica si cu Dumnezeu) in conditiile impunerii vaccinarii obligatorii ? 

    Banel al Ortodoxiei, lasa fustita mai jos ca se vedea coada diabolica! ....  

    1. Păi răspunsul e foarte simplu, și poate fi sintetizat în 3 idei principale:

      1..cei din Sfântul Sinod al BOR, în frunte cu preafericitul (gradul.33) sunt iluștrii membrii ai Marii Loji Naționale a României; 

      2. mulți sunt LGBT; 

      3. absolut, dar absolut toți ofițeri acoperiți. 

      Ghiciți dacă lui Bănel i se aplică toate aceste 3 caracteristici ale înalților ierarhi BOR. De primele.2 sunt absolut sigur.

      sincer nu mi-ar fi trecut prin cap chestiile astea.

      pai, nu-i arde Dumnezeu ? ...macar nitel , pe la maneci! :) 

    CE VAM SPUS DRAGI ROMANI SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ DUPĂ DECORARE URMEAZĂ VACCINARE. IERTAȚI-MĂ PREA FERICIREA VOASTRĂ DE CE IUBIȚI LUCRURI LUMEȘTI MEDALIE(METAL CARE RUGINESTE), CEL MAI MARE ORDIN CARE ESTE TRECĂTOR ȘI O DIPLOMA(O HARTIE CARE VA ȘTERGEȚI LA FUND CU EA) DATA GALANTON DE O FETITA STEARPA DE LA COTROCENI, W. C UL PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES, TRĂDĂTORUL DE TARA, TRAFICANTUL DE COPII CARE ARE MÂINILE PLINE DE SINGE DUPĂ CE A COMANDAT MASACRUL DE LA COLECTIV, CA SA AIBĂ GUVERNUL SAU SA SE SIMTĂ CONFORTABIL PE SCAUNUL ÎMBIBAT ÎN SINGE CĂLCÂND PESTE CADAVRE. PENTRU CE. NU BATJOCORIȚI BISERICA LUI HRISTOS CA TOTUȘI SUNTEȚI CAPUL BISERICI ORTODOXE ROMANE ȘI VEȚI RĂSPUNDE ÎN FATA LUI DUMNEZEU. NU NE PUTEȚI CARMEN CA UN ADEVĂRAT PASTOR. RETRAGEȚI VA ȘI LĂSAȚI PE ALTUL CARE ESTE VREDNIC.

    trebuie popii sa-i convinga pe medici sa se vaccineze , culmea absurdului !

    1. si medicii sa spuna popilor sa mai umple potirul cu credinta si rugaciuni ca tare s-a uscat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb