BĂNESCU: "Problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă"

G.B
Miscellanea / 5 august 2021

Vasile Bănescu

Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a afirmat astăzi că problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă, adăugând că este vorba despre 'identitatea' noastră de tip cetăţenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală", transmite Agerpres.

"Ceea ce stârneşte o deplin justificată reacţie de nedumerire, reticenţă şi chiar revoltă în rândul populaţiei este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noţiuni de 'gen', care o înlocuieşte abuziv în acest context pe cea firească de 'sex'. Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu şi în biologie, ci doar sex: masculin şi feminin. Noţiunea de 'gen', vehiculată azi progresiv & progresist în spaţiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a aşa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în 'gen'", a precizează Bănescu.

Altfel, arată acesta, celelalte "reacţii negative" referitoare la noile cărţi de identitate anunţate de MAI au fost/sunt provocate de neînţelegerea conţinutului acestui proiect (explicat de autorităţi), dar şi de "temeri excesive şi nejustificate" din punct de vedere religios.

"Problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă. Nu este vorba despre 'Cartea vieţii', ci despre banala carte de identitate cetăţenească. Este vorba despre 'identitatea' noastră de tip cetăţenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Aşa cum au anunţat autorităţile, "se va crea şi posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetăţenii care nu vor carte de identitate cu cip", mai spune Bănescu.

Există, aşadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic. Păstrarea acestei opţiuni este foarte importantă şi coincide cu respectul faţă de sensibilităţile religioase ale unor cetăţeni, indiferent de religia sau confesiunea lor.

"Hotărârea nr. 638/2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la paşapoartele biometrice, care au suscitat discuţii similare în anul 2009, rămâne un reper actual de discernământ şi luciditate pentru toţi cetăţenii creştinii ortodocşi: 'Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mănăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare'", mai arată purtătorul de cuvânt al BOR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PĂRINTE BĂSESCU IERTAȚI-MĂ CA VA SPUN DAR CHIAR NU VREȚI SA FACEȚI NIMIC PENTRU BISERICA ORTODOXA ROMANA. DE CE NE TREBUIE NOUA CĂRȚI DE IDENTITATE CU CHIP ȘI SA SE SCRIE GEN NU CUM ESTE FIRESC SA FIE SEX MASCULIN ȘI FEMININ. DE CE PAS CU PAS VREȚI SA ÎNCHINAT BISERICA ORTODOXA ROMANA UNELTELOR LUI ANTICRIST CUM A FĂCUT-O PREAFERICITUL DANIEL PENTRU DECORARE (O MEDALIE, TINICHEA CARE RUGINEȘTE ȘI O DIPLOMA, HIRTIE DE ȘTERS LA CUR CU EA) ÎN FATA UNUI TRĂDĂTOR DE TARA CARE NEA VÂNDUT TARA SLUGILOR LUI ANTICRIST. DE CE NU IEȘIȚI PUBLIC SA APĂRAȚI BISERICA LUI HRISTOS ȘI PE NOI. MAI IMPORTANT SUNT FOLOASELE MATERIALE, LUMEȘTI TRECĂTOARE DE CIT CELE SPIRITUALE. DE CE LE FACEȚI TOATE PE PLAC SLUGILOR LUI ANTICRIST. DE CE NU IEȘIȚI PUBLIC SA SPUNEȚI ADEVĂRUL DRAGI ROMANI NU VA VACCINAȚI. DE CE NU SPUNEȚI ROMANILOR CA ACEST VACCIN NU ESTE TESTAT ȘI NU CONȚINE NICI O GARANȚIE. DE CE NU SPUNEȚI CA SUNT CANCERIGENE, FOARTE OTRĂVITOARE ȘI PRODUCE CHIAR URI DE SÂNGE ÎN CORP. DE CE NU SPUNEȚI CA S AU FĂCUT 2 ȘI UITAȚI-VĂ CITI MORȚI FĂRĂ NUMĂR ȘI SLUGILE LUI ANTICRIST MAI AU PREGĂTITE ÎNCĂ 5 MAI OTRĂVITOARE, MAI UCIGĂTOARE. DE CE NU IEȘIȚI PUBLIC SA NE APĂRAȚI ȘI SA SPUNEȚI DRAGI ROMANI NU VA VACCINAȚI. DE CE ASCUNDEȚI ADEVĂRUL. SUNTEȚI COMPLICI CU SLUGILE LUI ANTICRIST. DE 2000 DE ANI AM TRĂIT FĂRĂ COPII PE BULETIN ȘI FĂRĂ OTRAVURILE ASTEA ȘI ACUM NU MAI PUTEM DE. CE..

    1. Foarte interesant! ???? De când s-a înțepat cu mustul magic cu cip, minunatul purtător de vorbe al BOR s-a dilit de cap și îndrumă creștinii la pierzanie ????????Îl atacă pe nedrept, pe Teodosie cu caleașca lui cu tot ???? Vorbește numai tâmpenii, sigur l-a afectat la mansardă serul cu cip al lui bil gheiț ????

      Dacă ăștia conduc minunata BOR, atunci fiecare pe cont propriu își caută mântuirea ???? Nu degeaba au spus sfinții părinți, că "păstorii voștri vă vor vinde", acum se împlinesc vremurile Apocalipsei ???? 

      Să vă înțepați voi cu neamul vostru de trădători masoni antihriști înțepați eretici apostaziați! ????????????

      Pace! ???? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb