Bani europeni pentru sănătate şi apă

Laurenţiu Popa
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 1 martie 2005

România va beneficia de două împrumuturi din partea Băncii Europene de Investi-ţii, destinate Să-nă-tăţii şi infrastructurii oraşelor cu mai puţin de 150.000 locuitori.

Primul contract are o valoare de 66,4 milioane euro, bani des-tinaţi reabilitării şi dotării cu echipamente a maternităţilor, a unor spitale de urgenţă, a secţiilor de pediatrie, precum şi finanţării unor lucrări de reabilitare a unor centre de sănătate. Costul total al proiectului se ridica la 167,8 milioane euro. Restul banilor provin dintr-un alt împrumut contractat de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (65,1 milioane euro) şi de la bugetul de stat (36,3 milioane euro).

Cu banii din al doilea contract se va finanţa Priogramul de Dez-voltare a infrastructurii oraşelor mici şi mijlocii (SAMTID). Proiectul vizează, pe termn lung, modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare. Împrumutul de 12,5 milioane euro din partea BEI consituie doar prima fază programului. Restul va fi acoperit dintr-un grant PHARE de 14,4 milioane euro, alocatii bugetare de 4,9 milioane euro şi alte fonduri. Banii se vor duce in judeţele Alba, Botoşani, Călăraşi şi Hunedoara. Ministrul Finanţelor Ionuţ Popescu, semnatarul acor-dului consideră că "în urma modernizării sistemului de distribuţie a apelor nu vom reduce numai pierderile din sistem şi costurile, dar se va reduce şi factura plătită de consumatori".

Wolfgang Roth, reprezentantul BEI a declarat că instituţia sa nu a mai finantat în Ro-mânia proiecte în domeniul sănătăţii şi că doreşte ca pe viitor să se implice în educaţie şi cercetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb