BANK OF AMERICA ANTICIPEAZĂ: Următorul val de stimulente din SUA va alimenta, din nou, investiţiile de retail pe bursă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2021

Următorul val de stimulente din SUA va alimenta, din nou, investiţiile de retail pe bursă

Numărul investitorilor de retail pe piaţa bursieră din SUA a tot crescut în ultimul an, datorită tranzacţiilor fără comisioane, condiţiilor de muncă la domiciliu, cecurilor de stimulare acordate de guvernul american şi nivelului ridicat de economisire, potrivit Bank of America Corp., care estimează că următoarea rundă de stimulente federale va alimenta, din nou, investiţiile de retail.

"Ne aşteptăm la o nouă creştere a activităţii investiţionale de retail după o altă rundă de stimulente, deşi nivelul expansiunii va depinde de tipul de stimulente, de condiţiile de pe pieţe la momentul respectiv, precum şi de orice potenţiale modificări de reglementare ce vor fi discutate în următoarele săptămâni", notează analiştii Bank of America, citaţi de Markets Insider.

Conform băncii din SUA, ultimele două creşteri masive ale numărului de descărcări de aplicaţii de tranzacţionare au coincis cu primirea cecurilor de stimulente acordate de guvern. Dacă următoarea rundă de stimulente va fi de amploare, Bank of America se aşteaptă la un nivel mai ridicat de activitate din partea investitorilor de retail, mai ales că rata şomajului din SUA se diminuează şi mulţi americani se află în poziţii financiare mai bune anul acesta.

Amintim că planul de stimulente propus de preşedintele Joe Biden, de 1,9 trilioane de dolari, include plăţi directe de 1.400 de dolari către persoanele care câştigă până la 75.000 de dolari pe an. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, se aşteaptă ca democraţii să adopte noul pachet de stimulente, în contextul pandemiei de coronavirus, înainte de sfârşitul lunii februarie. Chiar dacă alocările de plăţi directe sunt încă în dezbatere, o nouă rundă de cecuri de stimulare ar putea însemna mai multă lichiditate pentru cei care realizează tranzacţii de la domiciliu.

Investitori de retail tot mai tineri intră pe pieţe

Deşi Bank of America se aşteaptă ca angajamentul investitorilor de retail să se modereze pe parcursul anului 2021, după acordarea noilor stimulente, pe măsură ce lumea va începe să cheltuiască şi să petreacă mai mult timp în afara locuinţei, instituţia preconizează că vom asista în continuare la niveluri structural mai ridicate de investiţii retail pe burse faţă de 2019, din cauza comisioanelor zero, a noilor intraţi şi a progreselor în tehnologie.

În plus faţă de impulsul dat de stimulente, datele Bank of America arată că recenta creştere a tranzacţiilor retail a fost generată de investitorii tineri şi de social media.

De-a lungul anului 2020 şi în ianuarie 2021, firmele de brokeraj E-Trade şi TD Ameritrade au observat un procent în creştere de utilizatori cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, conform Bank of America.

Sursa precizează: "Nu numai investitorii de retail pot fi din ce în ce mai mult o forţă pe pieţe, ci şi tinerii investitori. Şi, deşi furnizorii tradiţionali de ştiri au observat o sporire a accesărilor după avansul din ianuarie al anumitor acţiuni, creşterea a fost mult mai mare pentru site-ul de social media Reddit, evoluţie care spune ceva despre modul în care aceşti investitori mai tineri obţin opinii şi informaţii".

Bank of America a constatat că media zilnică a utilizatorilor aplicaţiei de tranzacţionare financiară Robinhood a ajuns de la o medie zilnică de 4,5 milioane la 8 milioane în timpul freneziei create pe pieţe de acţiunile GameStop, la sfârşitul lunii ianuarie. În acelaşi timp, conversaţiile de pe forumul WallStreetBets Reddit s-au înmulţit semnificativ.

În timp ce utilizarea Robinhood a scăzut faţă de nivelurile maxime din ianuarie, folosirea aplicaţiei rămâne în continuare ridicată, indicând că activitatea de retail se va menţine, conform Bank of America.

Credit Suisse: "Ponderea tranzacţiilor retail pe pieţele de acţiuni s-a dublat faţă de 2020"

Banca elveţiană Credit Suisse Group AG constată că tranzacţiile retail pe pieţe de acţiuni au accelerat în ultimele luni, atingând un nivel dublu în prezent comparativ cu începutul anului anterior.

Conform sursei, de la începutul anului 2020, tranzacţiile retail, ca pondere în activitatea generală de tranzacţionare, aproape s-a dublat, ajungând la peste 30% de la 15-18%.

Şi banca americană de investiţii Piper Sandler susţine că volumul tranzacţiilor, în general, s-a dublat comparativ cu anul trecut, aproximativ 15 miliarde de acţiuni fiind transferate zilnic, faţă de 7 miliarde în 2020.

Richard Repetto, analist la Piper Sandler, spune citat de CNBC: "Segmentul de retail a generat mai bine de jumătate din această dublare".

Conform Piper Sandler, investitorii de retail au fost interesaţi în mod special de tranzacţionarea opţiunilor, un mod mai sofisticat de a tranzacţiona acţiuni. În decembrie, la cei mai mari e-brokeri au fost tranzacţionate 32,7 milioane de contracte pe toate bursele de opţiuni pe acţiuni, iar în ianuarie - 39,8 milioane de contracte pe zi.

Goldman Sachs lansează platforma Marcus pentru investitorii de retail

Banca americană Goldman Sachs Group Inc. a lansat, săptămâna aceasta, platforma Marcus Invest, care va facilita cumpărările automate de acţiuni, anunţă Wall Street Journal.

O platformă digitală, Marcus Invest va efectua automat investiţii în acţiuni şi obligaţiuni pe baza unor criterii prestabilite. Instrumentul va fi integrat în aplicaţia Marcus existentă a Goldman Sachs, dar şi pe site-ul web al băncii.

Noile instrumente Goldman sunt menite să concureze cu startup-urile de investiţii digitale precum Betterment şi Wealthfront.

Goldman Sachs vizează de obicei investitori cu active de peste 10 milioane de dolari. Cu toate acestea, Marcus Invest prevede un cont minim de 1.000 de dolari şi percepe comisioane de 0,35%.

Potrivit Cerulli Associates, investiţiile digitale vor atinge aproximativ 449 de miliarde de dolari în active aflate în administrare în domeniu, în 2021.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. dolarul va fi iradiat din aprilie-mai 2021 incolo....

    1. Adica nu mai merita economisirea in dolari pe termen lung ?

      Mai Nostradamus care esti, Iar esti in transa!

      S-au poate ca ti-au stricat americanii globul de cristal! 

      Vezi ca in ultimul timp toate profetiile tale s-au fixat pentru aprilie-mai 2021.

      Hai sa ne auzim in iunie! 

      depinde cat de lung termenul

      luni, ani de zile? 

      momentan usd e intr-o piata structural descendenta (bear market).  

      probabil va iesi din aceasta piata bear cel mai devreme in vara spre toamna asta (iulie-august 2021) si cel mai tarziu in martie-aprilie 2022.  

      Dupa care, da, urmeaza un superciclu de crestere.  

      Dar ai grija ca mai are de coborat mult usd. Gen 12 pana la 17 % in jos. Depinde unde se opreste.  

      Scaderile sunt o ocazie de acumulare. Dar trebuie sa intelegi ca vei vedea usd/ron la 3, xx sau poate chiar 2.90 sau mai jos si trebuie sa suporti, sa strangi din dinti si sa acumulezi in continuare.  

      Sau acumulezi euro acum si astepti sa ii dai in lei mai incolo si sa iti iei usd (cand va fi punctul de depreciere maxima a usd).  

      Urmatorul prag , de exemplu pe eur/usd e 1.25 dar acela nu e punctul maxim de depreciere.  

      Punctul maxim de depreciere se afla in intervalul 1.28-1.30 si asta doar daca nu se subdivizeaza valul 3 din 5 (pe care nici nu l-am inceput - inca suntem in valul 2 din 5 pe eur/usd). Daca se subdivizeaza discutam pe eur/usd de valori gen 1.36-1.37.  

      Depinde ce vrei tu, care sunt tintele tale, comportamentul tau financiar, sunt multe variabile care tin de client.  

      daca nu te grabesti nicaieri cu economisirea in usd pe termen lung (deci daca nu aduni bani pentru un proiect distinct de peste 1 an sau 2 ani) poti aduna usd in continuare fara probleme.

      dar trebuie sa te pregatesti sa fii stabil emotional cand vei vedea valori mai joase ale usd.  

      si sa acumulezi si mai mult. 

      uite o opinie foarte sintetica: acumulare usd indiferent de pret pentru 1-2 ani cu tinta comerciala de marcare a profitului la 5 ani sau mai mult.  

      Multumesc !

      cu placere

      fii atent - ca sa nu fii dependent de mine pe aici: 

      da pe google " dxy live ch art " 

      si ia linkul de la investing 

      ok, acum pragurile suport pentru indicele consolidat al usd (DXY) sunt : 89 , 85 si apoi la nivel de luni, poate ani urmeaza 77-78 . 

      noteaza cifrele astea si urmareste graficul asta.  

      poti cumpara USD in pasi in fiecare prag de suport DXY 10-15 % la 89 , 20-25% in 85 , restul in 77-78 DXY. Si intre timp , cat castigi bani, pana DXy coboara la nivelele indicate iti iei euro.  

      De fiecare data cand DXY mai atinge fiecare suport (89 , 85 , 77-78) mai incarci usd din euro (euro schimbi in lei si lei in usd ... sau daca banca iti permite faci cross-uri , adica schimbi direct euro in usd fara sa-i treci prin lei).  

      e simplu.  

      Cu placere.  

      si iti mai dau o informatie bomba

      pe termen foarte lung (5-10 ani)  

      tinta DXY e in aria 162-165 puncte .... poti sa iti dai seama in ce hal va creste dolarul ? noteaza-ti si valoarea asta tinta (162-165 puncte de atins in 5 pana la 10 ani).  

      Repet : trebuie cumparat USD doar cand e carpa pe jos ca valoare! Ti-am dat deja nivelele.  

      Inca o data, muuulte multumiri !

      Multumesc pentru aceasta lectie de educatie financiara! Pe cat de utila, pe atat de greu este sa o pui in aplicare. Este nevoie de nervi foarte tari.... si vorbesc din proprie experinta, pentru ca de multe ori nu am avut destul curaj sa fac ceea ce trebuia. De aceea ma interesa in primul rand o parere privind economisirea pe termen foarte lung. Mi-as dori sa nu fiu in viitor un muritor de foame cu pensia de la stat (daca o vom mai primi).

    BofA are dreptate in ce sustine.

    Cele 1.9 trilioane usd vor sustine ultimul supersalt pe bursele americane.  

    Repet ce am scris in comentarii la alte articole (de tinut bine minte de catre toti investitorii) :  

    tinta pe sp500 este de pana la 4850-4950 (!) atentie am zis "de pana la" , nu am zis tinta este...x  

    de ce asta ? ultima mie de puncte pe sp500 (de la 3800-3900 actual pana la 4850-4950 tinta) reprezinta ultimul val de crestere si ultimul val dintr-un ciclu (fie ascendent/ fie descendent) poate cunoaste un fenomen numit "trunchiere" - practic valul fiind final , nu mai are energie sa isi finalizeze structura interna si se poate intrerupe oricand. Ok? Retineti ce am scris aici.  

    Dar da, BofA (bank of America) are dreptate... urmeaza inca o zvacnire pe burse (US si restul lumii) .  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb