ZIARUL BURSA

18 februarie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Colaj de MAKE

MATEMATICI FINANCIARE LA NIVEL PLANETAR - TRILIONUL A AJUNS UN NIMIC O datorie de $281 de trilioane nu poate fi stabilizată cu un PIB de $79 de trilioane

Călin RecheaMacroeconomie / 18 februarie 2021

Călin Rechea

IIF: Pandemia a prilejuit creşterea explozivă a datoriilor. Va urma stabilizarea? 

Datoria globală a crescut cu 24,1 trilioane de dolari în 2020, pe fondul lansării unor programe extraordinare de combatere a pandemiei de coronavirus, în condiţiile unei scăderi de aproape 1 trilion de dolari a Produsului Intern Brut Global, conform ultimului raport Global Debt Monitor (GDM) de la Institute of International Finance (IIF).

Statul egiptean investeşte 32 miliarde dolari în dezvoltarea turismului

CORESPONDENŢĂ DIN EGIPT / DUPĂ CE A PIERDUT 50 MILIARDE DOLARI DIN SCĂDEREA TURISMULUI ÎN PANDEMIE Statul egiptean investeşte 32 miliarde dolari în dezvoltarea turismului

Emilia OlescuCompanii / 18 februarie 2021

Yohanna Boshra, Regency Travel Hurghada: "Turismul a crescut apropierea dintre egipteni şi alte popoare, stabilindu-se principiile păcii între civilizaţii şi respingerea urii şi a terorismului" 

Pandemia de SARS-CoV-2 a lovit puternic ţările în care turis­mul are o pondere importantă în economie. Închiderea graniţelor dintre diverse state a blocat, anul trecut, turismul internaţional, obligând Guvernele şi industria de profil să adopte anumite strategii de resuscitare a turismului.

Următorul val de stimulente din SUA va alimenta, din nou, investiţiile de retail pe bursă

BANK OF AMERICA ANTICIPEAZĂ: Următorul val de stimulente din SUA va alimenta, din nou, investiţiile de retail pe bursă

A.V.Internaţional / 18 februarie 2021

Numărul investitorilor de retail pe piaţa bursieră din SUA a tot crescut în ultimul an, datorită tranzacţiilor fără comisioane, condiţiilor de muncă la domiciliu, cecurilor de stimulare acordate de guvernul american şi nivelului ridicat de economisire, potrivit Bank of America Corp., care estimează că următoarea rundă de stimulente federale va alimenta, din nou, investiţiile de retail.

Google începe să plătească pentru ştiri în Australia

Google începe să plătească pentru ştiri în Australia

A.T.Media-Advertising / 18 februarie 2021

La doar câteva săptămâni după ce compania americană Google a ameninţat că va părăsi Australia în cazul în care guvernul va forţa platformele tehnologice să plătească pentru ştiri, gigantul motor de căutare a început brusc să încheie parteneriate cu agenţiile de ştiri, conform New York Times.

Parlamentarii au rămas fără pensii speciale

CONSTITUŢIONAL SAU NU Parlamentarii au rămas fără pensii speciale

I.Ghe.Politică / 18 februarie 2021

Parlamentul, cu majoritate de voturi din partea puterii şi a opoziţiei a decis ieri eliminarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi. Cu 357 de voturi pentru, zero abţineri, zero voturi împotrivă şi 30 de senatori şi deputaţi din partea UDMR care nu au votat, proiectul de lege iniţiat de PSD şi amendat de PNL şi USR-PLUS indemnizaţiile speciale pentru parlamentari au fost eliminate.

 Jan Pricop

JAN PRICOP, AAF: "Am încheiat 2020 cu mai mulţi investitori decât la începutul anului"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 februarie 2021

"Fondurile de acţiuni au avut intrări nete pozitive în fiecare trimestru al anului, ceea ce ne arată că investitorii au văzut o oportunitate în corecţiile bursiere" 

Fondurile Deschise de Investiţii din ţara noastră aveau, la finalul anului trecut, 351.102 de investitori, cu 1,9% mai mulţi decât la finele lui 2019, arată datele prezentate ieri de Jan Pricop, Director Executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România, în cadrul unei conferinţă de presă.

CCR "a legalizat" evaziunea fiscală

VESTE BUNĂ PENTRU INFRACTORI CCR "a legalizat" evaziunea fiscală

I.Ghe.Politică / 18 februarie 2021

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, ieri, cu majoritate de voturi sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Guvernului şi Avocatului Poporului şi a constatat că este constituţional proiectul adoptat de Camera Deputaţilor de modificare a Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care prevede că se poate aplica o amendă în locul închisorii în cazul persoanelor acuzate de o evaziune fiscală de până la 100.000 de euro care achită integral prejudiciul.

ROBERT BURLAN, RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT: Este un moment prielnic ca statul să îşi vândă din participaţiile avute la companii

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 februarie 2021

Bursele se află la maxime istorice sau aproape de maxime, astfel încât este un moment prielnic ca statul să îşi vândă din participaţiile deţinute la companii, a spus ieri Robert Burlan, Head of Investment Management al Raiffeisen Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Florian Mateiţă

Obor21, cooperativa ţărănească digitală care vinde la oraş rezervări pentru carnea de la ţară

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 18 februarie 2021

"Băcăniile tradiţionale au devenit în toate oraşele un actor demn de luat în seamă", spune Florian Mateiţă  

Obor21 vizează dezvoltarea gamei de produse, dar şi extinderea teritorială

Reporter: Cu ce provocări vine dezvoltarea unui business pe timp de pandemie?

Florian Mateiţă: Am descoperit pe propria noastră piele că schimbarea bruscă a parametrilor mediului extern are nevoie din partea noastră de o capacitate de absorbţie a noului într-o formă ce poate fi descompusă în componente gestionabile, negrevate de prejudecăţi sau de judecăţi de valoare cu rădăcini în perioadele de normalitate.

Etapă de Cupă Mondială la Râşnov

SCHI Etapă de Cupă Mondială la Râşnov

O.D.Sport / 18 februarie 2021

Investţiile în infrastructura sportivă îşi arată roadele, iar cel mai bun exemplu este modul cum ţara noastră a intrat în circuitul organizării unor competiţii schi, domeniu în care aveam o tradiţie foarte mică. Râşnovul va găzdui, de azi până duminică, etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 18 Februarie 2021

Macroeconomie / 18 februarie 2021

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2021 până la 0,75, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Vânzări în declin

AUTO Vânzări în declin

O.D.Companii / 18 februarie 2021

Pandemia a afectat din plin afacerile din domeniul auto. Vânzările au intrat în declin încă de anul trecut, odată cu restricţiile impuse de criza sanitară. Înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo