VLAD VOICULESCU RĂMÂNE MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII Coaliţia de guvernare încă funcţionează

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2021

Majoritatea parlamentară alcătuită din PNL, USR-PLUS şi UDMR a făcut ieri o nouă demonstraţie cu privire la faptul că, în ciuda informaţiilor privind disensiunile cu privire la proiectul legii bugetului de stat, coaliţia de guvernare funcţionează. Încă, dar nu se ştie pentru cât timp.

Parlamentarii coaliţiei şi-au impus voinţa în Camera Deputaţilor şi cu 161 de voturi împotrivă - faţă de numai 140 pentru - au respins moţiunea simplă iniţiată de PSD şi susţinută de reprezentanţii AUR cu privire la demiterea lui Vladi Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a cerut ca votul pe moţiune să fie secret, însă propunerea a fost respinsă prin votul plenului.

Imediat după respingerea moţiunii, deputatul social-democrat Alexandru Rafila, a declarat: "Moţiunea şi-a atins scopul. Ministerul Sănătăţii şi ministrul Sănătăţii nu reuşesc să gestioneze corespunzător această pandemie care evoluează îngrijorător în România, nu reuşesc să asigure condiţii de siguranţă pentru pacienţi în spitale. Diferenţa la care a fost respinsă moţiunea a fost minimă. Dacă secretizarea votului ar fi avut loc, mulţi dintre parlamentarii PNL şi chiar USR ar fi votat în favoarea acestei moţiuni, aceasta ar fi trecut şi probabil ministrul ar fi trebuit să demisioneze. Viitorul va arăta că noi am avut dreptate în această moţiune".

El a susţinut că sunt necesare măsuri rapide, respectiv: testarea, supravegherea epidemiologică, asistenţa medicală în spitalele covid, care trebuie să asigure condiţii de siguranţă, accesul la servicii de sănătate pentru toată lumea, situaţia din şcoli, unde nici până acum procedurile legate de testarea copiilor, a cadrelor didactice nu sunt definitivate până acum.

"Dacă moţiunile depuse sunt tehnice, oferă şi soluţiile necesare, oamenii de bună credinţă şi bun simţ ar trebui să le ia în considerare, iar actuala coaliţie ar trebui să găsească alt ministru la Sănătate", a precizat Alexandru Rafila.

Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură. Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Moţiunea simplă intitulată "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor", semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni. Cu acel prilej, reprezentanţii PSD au venit la şedinţa de plen purtând pancarte negre prin care se solicita demisia lui Vlad Voiculescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Și cei din acum exterminau prin sărăcie și medicina proasta! Cum procedasera Bravii lor Predecesori din urma ca 36 de ani! Protestele erau futile, deoarece se cerea vaccin pe pâine, nu prosperitate (sănătate)! Parlamentarii și guvernanții: salarii de 240 de dolari pe luna! Șefii de Camere, un dolar in plus!

    Mai degraba, p-astia ii tine Sistemul legati intre ei, cu .....Dosare penale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb