Piaţa imobiliară rezidenţială traversează o perioadă de efervescenţă datorită pandemiei şi creşterii exponenţiale a timpului petrecut în casă şi a creşterii puterii de cumpărare a românilor, arată o analiză realizată de Bucharest Real Estate Club. Potrivit analizei, dezvoltatorii imobiliari au în curs de derulare investiţii de 1 miliard de euro în proiecte de locuinţe midlle & upper class.
"Conform datelor Bucharest Real Estate Club, volumul total de investiţii, pe toate sub-segmentele pieţei imobiliare din Bucureşti, este de 3,5 miliarde de euro, din care sectorul rezidenţial - proiecte middle & upper class quality - reprezintă 1 miliard de euro. Investiţiile sunt 60 de proiecte rezidenţiale cu livrare în perioada 2020-2023. Datele Agenţiei Naţionale de Cadastru Imobiliar indică pentru 2020 un volum de vânzări rezidenţiale cu 19% mai ridicat decât în 2019, în condiţiile unui blocaj de două luni pe perioada stării de urgenţă din primăvara lui 2020", arată analiza.
Zona care în continuare atrage cele mai multe proiecte rezidenţiale este cea de nord, cu sub-pieţele Barbu Văcărescu - Floreasca, Aviaţiei, Pipera, Băneasa, Expoziţiei sau Siseşti - Străuleşti. Potrivit sursei citate, dezvoltatori locali precum şi fonduri de investiţii internaţionale derulează în prezent investiţii de 1,6 miliarde de euro în proiecte imobiliare în Bucureşti, inclusiv în proiecte de clădiri de birouri.
"În condiţiile în care datele Eurostat indică un procent de 45,8% (din populaţie) care locuieşte în locuinţe supra-aglomerate, aproape jumătate din populaţia României, Bucharest Real Estate Club estimează în continuare un potenţial ridicat pentru noi dezvoltări rezidenţiale", spune analiza.
Potrivit sursei citate, apartamentele de două camere rămân majoritare în mixul dezvoltărilor rezidenţiale pentru segmentul de mijloc, acestea fiind cele mai căutate si abordabile din punctul de vedere al costului de achiziţie.
Totodată, cererea pentru case este în creştere cu 30%, însă majoritatea proiectelor se concentrează pe apartamente în zone bine urbanizate.
De asemenea, potrivit analizei, pandemia a crescut interesul pentru proiecte cu facilităţi multiple pentru locatari: zone verzi, locuri de joacă pentru copii sau spaţii destinate practicării sportului în aer liber.
Există şi noi zone de interes: odată cu inaugurarea magistralei 5, noua linie de metrou din vestul Bucureştiului, noi proiecte potenţiale vor fi anunţate în perioada următoare în zonă.
"De asemenea, o altă zonă de interes care va atrage noi investiţii este cea din imediata proximitate a Autostrăzii Urbane, unde mai mulţi dezvoltatori au deja proiecte în pregătire", potrivit analizei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2021, 21:22)
E credit bubble in piata!
E ditamai nesimtirea de bula financiara pe tot globul iar in Ro nu e nici una!
Oricum vanzarile au cazut in cap!
Nu mai aberati!
semnat comenturi "cretine"
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2021, 15:41)
MFI financial report:
Medium and long term stability risks of the global economy:
- high pressures on the valuation of companies are signaled by asset prices which are high in relation to economic fundamentals as well as historical norms; which are often determined by investors' willingness to take high risks
- high valuation pressures imply a high possibility of oversized asset prices
- the high level of assets really reflects the high level of treasury yields
- and the risk compensation measures appear approximately aligned with the historical norms
- asset prices remain vulnerable to significant declines if investors' risk sentiment declines or economic recovery weakens
- commercial property prices have started to fall
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2021, 15:47)
avem 15-20% credite "past due"... sunt atat de multe ca nici creditorii nu stiu cum sa mai impacheteze ratele.
Ce sa mai impacheteze ca sunt fortati sa le scoata in piata in 1-3 ani ca sa recupereze cat mai pot din "valoarea" activelor in raport cu specula din piata.
Romania o sa cunoasca pe pielea ei cum este sa cazi de la 99% proprietari la 96% proprietari la 85% proprietari pe urmatorii 10 ani!
E bula creditului pana la dumnezeu ia bancile centrale o umfla pana pocneste sandramaua.
semnat comenturi "cretine"