Baroneasa Nicholson ne felicită pentru progresele privind protecţia copilului

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 26 ianuarie 2006

Premierul Tăriceanu: Legislaţia privind adopţiile nu va fi modificată

Ţara noastră poate servi drept model de implementare a politicilor de protecţie a copilului. Aceasta este concluzia primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, în urma unei întîlniri cu reprezentanţi ai organizaţiei "The Children"s High Level Group", la care au participat baroneasa Emma Nicholson, ministrul muncii Gheorghe Barbu, cel al sănătăţii Eugen Nicolăescu, precum şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Arhiepiscopiei Catolice.

Invitatul special al întîlnirii a fost J.K. Rowlins, autoarea romanelor din seria Harry Potter. Primul-ministru a declarat, într-o conferinţă de presă ulterioară întîlnirii: "Ţara noastră a devenit o poveste de succes în ceea ce înseamnă protecţia copilului şi a făcut, într-un timp foarte scurt, paşi importanţi înainte". Domnia sa consideră că experienţa României în acest segment social poate servi drept cale de urmat şi pentru alte state, popularizarea evoluţiei din ţara noastră fiind facilitată, mai nou, şi de activitatea unor organizaţii precum "The Children"s High Level Group".

Şeful Executivului a mai spus că statul va suţine toate soluţiile care urmăresc dezinstituţionalizarea copiilor şi integrarea lor într-un mediu de familie propice dezvoltării fizice şi intelectuale, dar a mai adăugat că legislaţia privind adopţiile nu va fi modificată. De asemenea, primul-ministru a cerut societăţii civile o implicare mai activă în prevenirea abandonului, în combaterea traficului cu minori şi a violenţei domestice.

În acelaşi timp, baroneasa Emma Nicholson este de părere că "în urmă cu şapte ani era imposibil de anticipat că România va progresa atît de mult în domeniul protecţiei copilului". Domnia sa consideră că ţinta, în acest domeniu, este continuarea eforturilor statului pentru asigurarea unui climat adecvat dezvoltării copiilor. Emma Nicholson a declarat că este optimistă în ceea ce priveşte problemele pe care Guvernul le mai are cu unele aspecte ale serviciilor sociale şi a precizat că acestea pot fi rezolvate şi dacă Executivul de la Bucureşti va colabora strîns cu organizaţiile interne şi internaţionale care activează în zona protecţiei copilului.

La rîndul său, J.K Rowlins a declarat că a remarcat cu deosebită mulţumire grija pe care autorităţile române o manifestă faţă de tot ceea ce înseamnă educaţie şi protecţie a copilului. Scriitoarea este recunoscută pentru implicarea activă în cadrul organizaţiilor caritabile şi a cîştigat simpatia opiniei publice după ce a reuşit să convingă Guvernul ceh să renunţe la paturile tip cuşcă din internate. Ea a sosit în ţara noastră într-o vizită de două zile şi este invitata de onoare a unui dineu organizat cu scopul strîngerii de fonduri pentru copiii orfani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb