Barroso: Este crucial pentru binele României să denote hotărâre în a implementa reformele politice şi economice

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2007

Barroso: Este crucial pentru binele României să denote hotărâre în a implementa reformele politice şi economice

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a sfătuit România, în calitatea sa de "sincer prieten" al ţării noastre, să gestioneze disputele politice interne într-o manieră care să nu afecteze credibilitatea ei în exterior. "Este foarte important mai ales pentru ţările care au aderat recent la Uniunea Europeană să demonstreze că sunt - desigur ţinând cont de pluralitatea politică - hotărâte să progreseze şi să continue implementarea reformelor politice şi economice, care sunt cruciale pentru binele României (în cazul de faţă - n.r.) şi al Uniunii în ansamblu", a declarat Jose Manuel Barroso, la finalul dejunului de lucru pe care l-a avut la Bruxelles cu premierul Călin-Popescu Tăriceanu, informează Rompres.

Jose Manuel Barroso a arătat că, "într-o ţară ca România" - care depune mari eforturi pentru a se apropia de nivelul economic al statelor membre cele mai avansate - "stabilitatea sistemului este importantă".

"Când spun acest lucru nu adresez un mesaj către un anumit guvern sau o anumită persoană politică, ci mă refer la modul general, ca un prieten sincer al României", a precizat preşedintele CE.

"Conflictele politice sunt normale într-o democraţie, iar important este să le gestionăm în aşa fel încât să nu afectăm credibilitatea ţărilor noastre în exterior. Confruntarea politică poate să aibă loc, este normală, însă când vine vorba despre chestiuni la nivel european trebuie să avem minima înţelepciune şi bunul simţ de a colabora în sensul de a transmite un mesaj coerent şi stabil", a spus şefului executivului comunitar.

El a precizat că "acesta este mesajul meu către România, către toţi partenerii noştri (ai UE - n.r.) şi chiar către ţara mea".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb