BĂSESCU:  "Ca preşedinte, nu ezitam să o demit pe Kövesi, după decizia CCR despre ancheta privind OUG 13/2017"

Mina Irina
Politică / 3 martie 2017

"Ca preşedinte, nu ezitam să o demit pe Kövesi, după decizia CCR despre ancheta privind OUG 13/2017"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, ieri, la o televiziune de ştiri, că ar fi demis-o, din calitatea de şef al statului, pe Laura Codruţa Kövesi dacă judecătorii Curţii Constituţionale ar fi constatat că DNA a încălcat Constituţia, cum s-a întâmplat în cazul sesizării depuse de preşedintele Senatului legate de ancheta procurorilor anticorupţie privind modul de adoptare a OUG 13/2017.

Traian Băsescu a declarat, potrivit News.ro: "Dacă un şef de stat încalcă Constituţia, este suspendat de Parlament. Doamnei Kövesi îi este permis acest lucru, se pare, după cum îi este permis şi să plagieze, dar să nu i se anuleze doctoratul, cum îi este permis să facă şi spectacole absolut interzise de orice legislaţie internaţională la care România este parte cu purtarea cu cătuşe a oamenilor prin faţa DNA şi cu chemarea televiziunilor, cum îi este permis să dea documente din dosare către presă".

Întrebat dacă, în cazul în care ar fi fost încă preşedintele ţării noastre, ar fi demis-o pe Codruţa Kövesi pentru decizia CCR legată de OUG 13/2017, Băsescu a răspuns: "Nu ezitam (...) Vă asigur că la o încălcare de Constituţie constatată de Curtea Constituţională, niciun şef din instituţie nu ar fi rămas în funcţie."

Preşedintele PMP a amintit că în Germania, în urmă cu câteva luni, procurorul general a fost demis în urma unei simple ironii la adresa ministrului Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. a ajuns un jalnic senator si nu prea mai poate sa faca magariile din trecut.O demitea pt.ca i-a luat la ochi neamul lui de borfasi nu pt. ce a decis complet eronat ccr( caruta creierelor retardate)

    pe dna codruta ca nu mai e marinarul la timona. Despre ce decizie a CCR discutam? Aia in care ministrii pot face orice potlogarii vor ca oricum sunt trasi la raspundere doar politic?

    DNA nu a anchetat legalitatea OUG ci modul in care s-a dat. Adica a vorbit gura fara el in cazul lui tov.Dorneanu. Sau poate au discutat altceva de vreme ce DNA e PNA dupa mintea tovarasului? 

    Moise Guran a explicat clar ce implicatii grave are decizia CCR. Asteptam totusi sa vedem ce se spune in motivare, dupa care as vrea sa vad si o reactie mai hotarata a Comisiei Europene. Separatia puterilor in stat nu inseamna ca un prim-ministru, un ministru , un sef la judet sau un primar pot fi deasupra legii si pot da orice fel de hotarari.

    Apropo vezi si cazul recent al primariei care a primit o invitatie de la un ONG din Brasov sa participe la o conferinta la Las Vegas si consiliul local a decis ca primaria sa platesca ea costurile deplasarii a 4 persoane, circa 10.000 eur.  

    Ce memorie scurta are domnul Basescu! Se pare ca a uitat ca spectacolul catuselor era la moda in timpul domniei lui. Ca apoi spectacolul a fost intretinut si de apropiatii lui... nu prea i-a mai placut.

    Adevarul este ca DNA i-a cam tras-o domnului Basescu. El s-a dat chiar de partea protestatarilor impotriva coruptiei, dar apoi trosc! DNA s-a opus eliberarii fratelui sau, asa ca acum trage cu toate tunurile in DNA, mai ceva decat RTV. 

    Bravo DNA! Mai intai ar fi bine sa aiba grija de infractori ca Dragnea si Tariceanu, iar apoi sa isi aduca aminte ca nici domnul Iohannis nu e sfant, ba dimpotriva. 

    In ceea ce priveste demisia doamnei Covesi... este un act de vointa unilaterala, iar in acest moment chiar nu este cazul. In acest moment este nevoie mai mult decat oricând sa ramana si sa lupte impotriva coruptiei din rândul politicienilor. 

    DNA a primit o plangere si a inceput o ancheta. Cu asta se ocupa DNA si este perfect legal. Este perfect legal sa verifice daca ordonantele au fost emise in mod legal. Nu daca continutul lor este potrivit sau nu, ca asta este treaba guvernului. Dar este perfect legal sa verifice daca ele au fost cumva emise prin santaj, prin mituire, sau cu scopul ca anumite persoane sa scape de justitie. Este normal si legal sa verifice daca s-au dat sau nu spagi pentru asta etc. Iar pentru a verifica asa ceva, este nevoie sa faca vizite la guvern, sa invite martorii la sediul DNA, nu cum a spus domnul Dorneanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb