IGPF: Aproximativ 562.800 de persoane au tranzitat ieri zonele de frontieră din ţară

A.F.
Miscellanea / 19 august

IGPF: Aproximativ 562.800 de persoane au tranzitat ieri zonele de frontieră din ţară

În data de 18.08.2024, poliţiştii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile pentru trecerea frontierei (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) pentru peste 562.800 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 159.900 de mijloace de transport care au tranzitat frontiera, conform unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar şi prin cele aeriene şi maritime (sosiri din state non Schengen) au fost efectuate formalităţile de intrare în ţară pentru 255.973 persoane. Totodată, au intrat în ţară 72.284 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, pentru aceştia lucrătorii noştri efectuează formalităţile de control la trecerea frontierei, în conformitate cu reglementările naţionale şi comunitare în domeniu, începând cu data de 10.02.2022, până la 18.08.2024, la nivel naţional, intrând în România 9.606.095 cetăţeni ucraineni.

De asemenea, venim în sprijinul cetăţenilor care vor să călătorească în afara ţării cu informaţii privind timpul de aşteptare în punctele de frontieră deschise traficului internaţional, informaţii care se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line ce poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Începând cu 31 martie 2024, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime din întreaga ţară nu mai efectuează formalităţile de control pentru persoanele care călătoresc în spaţiul Schengen, însă împreună cu colegii de la poliţie, imigrări şi jandarmerie, realizează acţiuni poliţieneşti punctuale pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale.

Pentru realizarea acestor verificări, lucrătorii noştri dispun de terminale mobile conectate la bazele de date relevante ale autorităţilor române, dar şi la cele din Spaţiul Schengen, efectuând, în ultimele 24 de ore, peste 5.450 de verificări în aplicaţia eDAC.

În situaţiile în care au fost abateri de la normele legale, în ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere, dar şi la "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 122 de fapte ilegale (44 infracţiuni şi 78 contravenţii) prin care a fost încălcată legislaţia română.

În urma constatării faptelor ilegale de către poliţiştii de frontieră, au fost aplicate amenzi în valoare de 66.065 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 161.100 lei, care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 31 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 24 cetăţeni români din diferite motive legale.

Reamintim faptul că autoritatile bulgare efectuează lucrări de reparaţii pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparaţiilor, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Având în vedere că timpii de aşteptare prin PTF Giurgiu vor fi ridicaţi, recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze aplicaţia Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere şi utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria, după cum urmează:

pe raza judeţului Dolj: PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC);

pe raza judeţului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);

pe raza judeţului Călăraşi: PTF Călăraşi (BAC);

pe raza judeţului Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, sunt suplimentate atât arterele de control, cât şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, menţionăm că poliţiştii de frontieră vor acţiona în baza unui plan de măsuri în cooperare cu instituţiile publice în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Poliţia de Frontieră Română întreprinde zilnic, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care nu respectă legea. Suntem permanent la datorie pentru a facilita tranzitarea frontierei pentru participanţii la trafic şi pentru a oferi sprijin cetăţenilor în orice situaţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb