Băsescu: Pare misiune imposibilă finalizarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti la 31 decembrie

Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2011

Băsescu: Pare misiune imposibilă finalizarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti la 31 decembrie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, după ce a vizitat şantierele autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, că pare misiune imposibilă finalizarea lucrărilor în termen, până la 31 decembrie 2011, rămânând de văzut dacă firmele constructoare vor reuşi acest lucru.

"Ce vă pot spune este că, funcţie de stadiul lucrării, era un număr suficient de utilaje pentru ca termenul să fie realizat. Spre exemplu, pe primul tronson, unde lucrarea era mult mai avansată, sunt alte operaţiuni. Pe penultimul tronson, unde lucrarea pare rămasă în urmă, erau categoric suficiente utilaje ca să prindă timpul din urmă. Este de văzut însă dacă îi va ajuta şi natura, că în noiembrie-decembrie nu prea poţi să mai torni asfalt", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că nu va discuta cu constructorii, deoarece consideră că aceasta este "treaba ministrului Transporturilor".

"Deşi, moral, ei toţi sunt obligaţi faţă de mine pentru că eu am vrut ca şi firmele româneşti să îşi creeze istoric de autostradă, să poată participa la o licitaţie, să nu mai lucreze numai în subantrepriză la firmele străine. Deci, au o obligaţie morală faţă de mine să respecte termenul de 31.12", a spus preşedintele, citat de Mediafax.

Preşedintele a spus că îi este greu să estimeze dacă vor fi decalate cu mult lucrările: "Pare în momentul de faţă misiune imposibilă, dar să vedem".

Preşedintele a precizat însă că nu se va putea spune că autostrada Bucureşti-Ploieşti este terminată la 31 decembrie atât timp cât la inelul central de circulaţie al Capitalei nu s-a lucrat nimic. "Şi nu s-a lucrat pentru că preţurile de expropriere erau la un moment dat extraordinar de mari", a precizat Băsescu, adăugând că soluţia a fost crearea unui nod rutier pe centură, de pe care să se facă accesul pe autostradă.

Şeful statului a adăugat că cea mai bună soluţie era ca această autostradă să se oprească "la kilometrul zero al Bucureştiului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb