Băsescu pune Justiţia la zid

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 11 iulie 2008

Băsescu pune Justiţia la zid

Şeful statului acuză magistraţii de legături cu lumea interlopă

Preşedintele Traian Băsescu acuză din nou Justiţia şi pe magistraţi.

De această dată şeful statului dezvăluie că, de vină pentru lipsa de calitatea a actului de justiţiei din ţară sunt legăturile unor magistraţi cu lumea interlopă.

La ceremonia de numire, în funcţie a 47 de judecători şi 81 de procurori, ce a avut loc, ieri, la Palatul Controceni, şeful statului a declarat: "Avem situaţii în care judecătorii au legături nepotrivite cu oameni din lumea interlopă. Procurorii şi poliţiştii au acelaşi tip de legături. Eu ştiu că este o zi festivă, dar asta nu înseamnă că nu am dreptul să vă spun că acestea sunt cauze pentru care justiţia din România nu este încă suficient de credibilă.

Adesea sunteţi în situaţia să judecaţi sau să anchetaţi oameni mult mai credibili decât dumneavoastră, ceea ce vă creează un dezavantaj".

Traian Băsescu a semnalat şi faptul că sunt procurori, mis-tuiţi de "dorinţa de a semăna cu James Bond" transmit informaţii din dosar presei.

"Oamenii aceştia nu au ce căuta în magistratură", a adăugat şeful statului, precizând că un astfel de comportament aduce atingere calităţii de magistrat.

Preşedinele le-a recomandat magistraţilor prezenţi, că, indiferent cât de grele ar fi cazurile din instanţă, nu au dreptul să improvizeze" şi le-a atras atenţia că dispun de independenţă, sunt inamovibili şi nimeni nu se poate amesteca în dosarele şi soluţiile lor.

Traian Băsescu a precizat: "Aceste lucruri sunt valabile atâta timp cât aveţi un singur stăpân: legea. Nu aveţi dreptul să creaţi lege, nu aveţi dreptul să luaţi decizii care sunt deasupra legii. Este adevărat că şi eu şi orice alt cetăţean vom aplica deciziile dumneavoas-tră aşa cum le veţi lua chiar dacă uneori nu veţi ţine cont de lege. Însă acest lucru - a nu ţine cont de lege - înseamnă a fi vulnerabil, mai ales în faţa inspecţiei Consiliului Superior al Magistraturii". Preşedintele şi-a exprimat speranţa că judecătorii şi procurorii care au dorit să intre în magistratură au făcut-o pentru frumuseţea meseriei, şi nu numai pentru condiţiile de pensionare sau salarizare.

"Privind la numărul de pensionari din ultimii ani din sis-tem, constatăm că peste 3.000 de procurori şi judecători au plecat la pensie la vârste între 30 şi 40 de ani", a subliniat Băsescu.

Preşedintele a spus că este bucuros că, până acum, în mandatul său a emis 548 de decrete de numire pentru judecători şi 542 pentru procurori, reprezentând un procentaj consistent din magistraţii care activează în prezent în România.

Pentru a câştiga şi respectul societăţii, Traian Băsescu i-a rugat pe magistraţi să formeze generaţia de judecători şi procurori care respectă legea şi care se respectă pe ei înşişi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb