ZIARUL BURSA

11 iulie 2008
Ediţia din 15.08.2024

Lumea în trei trepte

Cornel CodiţăEditorial / 11 iulie 2008

Cornel Codiţă

Reuniunea la nivel înalt, sub egida G8, ţinută la Hokaido Toyako, Japonia, dă un răs-puns cît se poate de tranşant la o singură întrebare: Care este structura de putere a lumii de astăzi? Ecuaţie simplă: L = G8 + G5 + R.

Inflaţia a ajuns la 8,61% în luna iunie

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 11 iulie 2008

În luna iunie, rata inflaţiei a atins un nivel de 8,61% raportat la aceeaşi perioadă a anului 2007, cu 0,28% mai mare decât luna mai a acestui an, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

"Amonil", ba la deal, ba la vale...

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 11 iulie 2008

După ce în luna mai au ridicat pulsul şi profiturile speculatorilor cu o dublare a preţului unitar, acţiunile producătorului de îngrăşăminte din Slobozia "Amonil" (simbol AMO) s-au depreciat, tăind peste 30% din investiţia celor care le-au cumpărat la preţ maxim.

Posibil război al ofertelor OMV - MOL pentru INA Croaţia

Alina VasiescuInternaţional / 11 iulie 2008

Executivul de la Zagreb anunţă, potrivit presei locale, că grupul petrolier austriac OMV AG este interesat să cumpere 26% din compania croată de profil INA ("Ina Industrija Nafte"), alimentând speculaţiile privind apariţia unui război al ofertelor cu rivalul ungar MOL.

Negocierile sindicate - Guvern pentru majorarea salariului minim, mediate de BNR

C.D.Politică / 11 iulie 2008

Negocierile dintre Guvern şi sindicate privind majorarea salariului minim pe economie cu 40 de lei, vor continua şi săptămâna viitoare. Pentru a nu adânci pericolul spiralei inflaţioniste, la negocieri vor participa şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României (BNR), a anunţat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, la finalul discuţiilor cu sindicatele.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Supercomputerul construit de IBM este numarul 1 in TOP500

C.P.Companii / 11 iulie 2008

Supercomputerul IBM, construit pentru National Nuclear Security Administration"s (NNSA) LOS Alamos National Lab, s-a impus astazi in cartea recordurilor TOP500 Supercomputer ca cel mai puternic sistem din lume la o diferenta mare fata de...

Statul va mai deţine doar 12% din Petrom

Simona MureşanPiaţa de Capital / 11 iulie 2008 /

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a iniţiat un nou proiect de ordonanţă de urgenţă cu privire la măsurile necesare vânzării a 8% din totalul acţiunilor Petrom, destinate angajaţilor.

BCR Banca pentru Locuinţe s-a lansat pe piaţă

BCR Banca pentru Locuinţe s-a lansat pe piaţă

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 11 iulie 2008 /

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), cea mai nouă subsidiară a grupului BCR, s-a lansat pe piaţa de economisire-creditare din România. În urma unui studiu realizat pe piaţa de economisire creditare, care relevă că circa 70% dintre români sunt...

"Caelum Development" face precizări

F.A.Companii / 11 iulie 2008

Referitor la articolul intitulat "Fostele platforme industriale devin cartiere rezidenţiale şi parcuri comerciale", apărut în data de 9 iulie 2008, grupul "Caelum Development" ne-a transmis punctul său de vedere:

"Grand Arena" - investiţie de 187 milioane de euro

"Grand Arena" - investiţie de 187 milioane de euro

Bianca CojocaruCompanii / 11 iulie 2008 /

Centrul comercial "Grand Arena", situat în Sectorul 4 al Capitalei, zona Berceni, va fi deschis în cel de-al patrulea trimestru al acestui an, a declarat ieri Lucien Harfi, preşedintele companiei dezvoltatoare "Euroinvest Intermed".

Gheorghe Udrişte şi Daniel Patentaşu au demisionat

M.M.Companii / 11 iulie 2008 /

Conducerea Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice a fost preluată ieri, prin delegare de atribuţii, de către domnul Marian Ţurlea, director general adjunct al aceluiaşi departament, până la scoaterea postului vacant la concurs.

ESPA intră pe piaţa noastră

N.N.Companii / 11 iulie 2008 /

ESPA, companie din domeniul tratamentelor de înfrumuseţare şi relaxare, anunţă intrarea pe piaţa din România începând cu 2010, în cadrul proiectului rezidenţial Silver Mountain din Poiana Braşov.

Miturile francizării

Miturile francizării

Corina Driga, franchise consultant, contact@fbb.ro, www.fbb.roCompanii / 11 iulie 2008

La fel după cum există mituri sau diferite idei preconcepute care îi fac pe unii să achiziţioneze o franciză, există şi mituri legate de francizarea afacerii.

Posibile investiţii germane în ţara noastră

Tiberiu BălanCompanii / 11 iulie 2008 /

Cooperarea economică dintre ţara noastră şi Germania ar putea fi intensificată ca urmare a întâlnirii dintre ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Károly Borbély şi Markus Söder, ministrul pentru afaceri europene şi relaţii...

DiRENT urmăreşte dublarea cifrei de afaceri

N.N. Companii / 11 iulie 2008 /

DiRENT România, companie ce activează în leasing-ul operaţional, estimează că, la finalul anului 2008, va înregistra o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, de două ori mai mare decât cea din 2007, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

GSK mută la Braşov producţia unor medicamente

GSK mută la Braşov producţia unor medicamente

Ovidiu Vrânceanu, BraşovCompanii / 11 iulie 2008 /

Fabrica de medicamente de la Braşov a grupului britanic GlaxoSmithKline va prelua, în viitor, producţia mai multor medicamente de la alte unităţi de producţie ale companiei.

COMENTARIU RASDAQ Indicele BET a scăzut cu 1,56%

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 11 iulie 2008 /

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti, a scăzut cu 1,56%, în şedinţa de ieri, până la 6.188,68 puncte. Şi indicele compozit, BET-C, a pierdut, ieri, 1,07%, până la 4.480,21 de puncte.

DNA, vinovată pentru difuzarea filmului "Mita lui Remeş"

R.P.Politică / 11 iulie 2008

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, ieri, cu majoritate de voturi, că se impune atenţionarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) asupra modului defectuos în care a gestionat înregistrările audio - video în dosarul Remeş -...

Băsescu pune Justiţia la zid

Băsescu pune Justiţia la zid

Cătălin DeacuPolitică / 11 iulie 2008

Preşedintele Traian Băsescu acuză din nou Justiţia şi pe magistraţi.

De această dată şeful statului dezvăluie că, de vină pentru lipsa de calitatea a actului de justiţiei din ţară sunt legăturile unor magistraţi cu lumea interlopă.

Possible German Investments In Romania

F.A.English Section / 11 iulie 2008

Economic cooperation between Romania and Germany could become more intense following the meeting between Romania\"s Minister of Communications & Information Technology Karoly Borbely and Germany\"s Minister for European Affairs and...

DIRENT Set To Double Turnover

F.A.English Section / 11 iulie 2008

DIRENT Romania, an operational leasing company, estimates to reach 5 million EUR in turnover by the end of 2008, up two times from 2007, according to a press release. The company is also aiming to increase market share from 5% to 10%.

3.25 Bln USD Loan For Qatari Energy Project

F.A.English Section / 11 iulie 2008

A consortium led by GDF Suez SA - France has obtained a 3.25 billion USD syndicated loan for the energy and desalinization project "Ras Laffan C" in Qatar. The consortium also includes Mitsui & Co., Shikoku Electric Power Co.

12 Tons Of Fish To Repopulate Maramures Rivers

F.A.English Section / 11 iulie 2008

Rivers in Maramures County, which overflowed last week, are to be repopulated. Radu George, president of the Maramures County Association for Hunting and Fishing, announced late last week that the main rivers in the county would be repopulated...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo