Băsescu: Statele arabe din regiunea Golfului, o prioritate pentru politica externă a României

T.D.
Politică / 27 februarie 2011

Băsescu: Statele arabe din regiunea Golfului, o prioritate pentru politica externă a României

Statele arabe din regiunea Golfului reprezintă o prioritate pentru politica externă a României, a declarat, ieri, preşedintele Traian Băsescu, aflat în vizită oficială în Kuweit.

Preşedintele a arătat că obiectivul principal al abordării politicii externe îl constituie creşterea vizibilităţii ţării noastre în zonă şi atragerea interesului comunităţii oamenilor de afaceri locali faţă de oportunităţile de investiţii oferite de România.

Şeful statului a avut convorbiri cu Alteţa Sa, Şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Emirul Statului Kuweit, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat oportunităţile de cooperare în domeniile energetic, industrial, agricultură şi turism.

"Cu această ocazie, şeful statului român a reiterat interesul României faţă de consolidarea şi dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii de activitate de interes comun, în special în sectorul economic", potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

În context, preşedintele Traian Băsescu a anunţat organizarea la Bucureşti, în perioada 8-9 martie 2011, a Forumului Economic Consiliul de Cooperare al Golfului - România: Oportunităţi de afaceri din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Iniţiativa face parte, conform Administraţiei Prezidenţiale, din strategia de a asigura prezenţa românească directă în ţările membre ale Consiliului şi de atragere a investiţiilor din aceste state, conform Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, cei doi şefi de stat au abordat şi subiectul evoluţiilor recente de pe scena politică a Africii de Nord şi a Orientului Mijlociu cu privire la însemnătatea mişcărilor populare din regiuni şi a impactului evoluţiilor politicilor actuale asupra perspectivelor procesului de pace.

Vizita preşedintelui Traian Băsescu în Kuweit vine cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de la dobândirea independenţei acestui stat şi a 20 de ani de la eliberarea sa de sub ocupaţia irakiană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb