BĂSESCU: "Sunt în competiţie cu PSD, nu cu Nicuşor Dan"

J.P.
Politică / 11 august 2020

"Sunt în competiţie cu PSD, nu cu Nicuşor Dan"

Traian Băsescu intră oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. El a subliniat, la B1Tv, că este în competiţie cu PSD, nu cu Nicuşor Dan, independentul susţinut de PNL şi USR-PLUS în cursa pentru postul de primar general al Bucureştiului.

Traian Băsescu a spus că "Fiecare are şansa lui! Sigur, mărimea partidelor îi legitimează pe unii să fie mai optimişti - unii, mai optimişti decât trebuie, dar oricum optimişti".

Referitor la capacitatea sa de a administra Bucureştiul în 2020, fostul primar general, actualmente eurodeputat, a declarat: "N-aş vrea să prezint neapărat un program de primar general, dar sunt prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat. Uitaţi-vă la Pasajul Basarab! O construcţie formidabilă. Din păcate, s-a terminat de 10 ani pasajul şi la piciorul pasajului, când ai coborât din rampă, te opreşti în două semafoare, unul ca să întoarcă tramvaiul, iar altul ca să intri în Mihalache. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran, să treacă ori traficul de pe Mihalache pe sub intersecţie, să nu mai ai semafor când cobori de pe pasaj... Uitaţi-vă la problema încălzirii, mult-discutata problemă a încălzirii, şi un copil de clasa a V-a înţelegea că după cum s-a făcut contorizarea şi automatizarea punctelor termice, RADET nu mai avea viaţă. Bucureştiul este contorizat la nivel de scară de bloc. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile de pe conducte. Acest lucru este valabil din 2005, când s-a terminat programul de contorizare şi automatizare a punctelor termice, şi oricine ştia că va ajunge RADET la faliment. Să nu începi programul de montare a centralelor de cvartal e o copilărie".

Întrebat de ce nu au făcut-o, totuşi, ultimii primari ai Capitalei, în condiţiile în care Bucureştiul a dispus de tot mai multe fonduri odată cu intrarea în UE şi dezvoltarea ţării în ansamblu, Traian Băsescu a răspuns: "N-au făcut-o, probabil, din acelaşi motiv din care deşi Bucureştiul are 120 de kilometri de linie simplă - puşi în timpul meu - de tramvai, linie sudată şi pe sustensie elastică, n-au achiziţionat vagoane de metrou de suprafaţă. N-au dat drumul la automatizarea trecerii prin intersecţia tramvaiului ca mijloc foarte rapid şi precis de circualţie în Bucureşti".

Liderul PMP Eugen Tomac, i-a invitat luni seara pe bucureşteni să-l susţină pe fostul şef al statului în campania de strângere de semnături. "În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti!", a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Decizia vine după ce PNL şi USR au exclus PMP de la negocierile privind susţinerea candidaţilor comuni pentru alegerile locale de la Bucureşti.

Băsescu a fost ales de două ori primar general (2000-2004), înainte de a deveni preşedintele ţării pentru două mandate, în perioada 2004-2014. În prezent este europarlamentar.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. gata fratie, petrovul candideaza! sa inceapa distractia! dupa 30 ani, oferta pe bucuresti e un turnator la secu! atat putem.

    1. În 2004 :" Adriane ( Năstase), nici nu știi, cât de mic începi să fii !" Dar s-a întrebat, el Băse (atunci doar... comunist) : " De ce e blestemat poporul ăsta să aleagă un președinte dintre doi COMUNIȘTI ?!" __În 2o2o, ce întrebare ar merge? : ""Oare e blestemată Cetatea lui Bucur să-și aleagă primar un COMUNIST- petrovit, sau o zgripțuroaică ...și blondă

      și ne.Bucureșteancă ?!"" 

    Petrov a fost reactivat. Ochii albastrii de la USRplus, dupa PLN, PSD, acum vor si Bucurestiul. Si cu siguranta vor vrea si la Cotroceni. Si vor reusi.

    mai petrov, cred ca joaca de-a primaria ti-a placut de mai vrei odata?

    Sansele turnatorului sunt egale cu cele ale unui iepure intr-o cursa de atletism, potrivit zicalei, "Cine s-a fript cu Petrov, sufla si-n iaurt"!

    In realitate, singura competitie in care mai este implicat turnatorul Petrov, e cea cu sticlele de Jack Daniel's!

    Saracu' mucusor , inca 4 ani de vandut seminte la piata Chibrit. Iar frantzuzoaica Clatita ,de la sectorul 1 miauna mai ceva ca o cotarla in curtea Operei

    pentru a candida la primarie nu trebuie sa dea declaratia pe proprie raspundere ca nu a colaborat cu securitatea? sau petrov e numele sub care il strigau curvele in port la anwerp?

    Nici un comentator nu se refera la adevarul sau neadevarul celor spuse de basescu in acest articol , ci lait motivul este ...petrov. Lipsa de imaginati , saracie de idei sau prostie. o agresivitate cretina care te face sa ti se faca lehamite de antisecurism. La fel au facut o serie de lideri politici aticomunisti -sau o fac si acum -cand prin lozinci goale , anticomuniste , mai mult deservesc cauza anticomunismului.Scarmanatii pe oameni dupa ce fac si ce spun , nu dupa lucruri pe care noua generatie nu are nici un chef sa se conduca , dupa un trecut pe care nu l-au trait si nici nu vor sa stie de el.P.S - n-am fost membru p.c.r , n-am avut vreo legatura cu secu , mi-au stirnit greata servilismul primilor si oroare metodele celor din urma.

    1. Hop ai aparut si tu, marele Anal-ist si Oral-ist, anonim, ca sa ne aburesti cu aceste ineptii scoase din putzul gandirii!

      Vai ce inteligenta scriere ! Ce profunzime si ce condei ! Mistocareala damboviteana de cacat.

      Lasa-l , ca-i este gandul la anal si la oral .

      De ce nu te-ai referit tu la adevarul sau neadevarul celor spuse de Basescu?Nu faci decat sa te legi de altii.Ti se pare cumva ca tu nu esti agresiv?Eu am mai spus si repet:Basescu are dreptul de a nu spune nimic pana cand bratul lung al legii va face dreptate si in cazul sau.

      Cacatul ala de care vorbesti il servesti cu lacomie de 3 ori pe zi: la micul dejun, pranz si cina! Nu pot decat sa-ti urez: pofta buna!

      Cred ca te uiti prea mult in oglinda, in timp ce-ti folosesti simultan gura si fundul!

    Dar Proclamația de la Timișoara și, separat punctul 8, în 1990, le-ai semnat? Mărturisești că nu ai fost membru P C. R și nici pe Secu-Secu nu l-ai iubit. Rușine ție, Ne-Patriotule ce ești ! DAR staaai...! Ai votat 1 buc. comunist / turnător la Secu pe..PETROV.uțu ,de 4 ori ( două primărie, două Cotroceni). Și lasă-i pe cei tineri să învețe istoria recentă, pentru a nu o mai repeta și să ceară dreptatea - - aici pe pământ, în viață. Să le vânture cătușele la TV precum lui Dragnea, celor vinovați din 1946 până acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb