Bashar al-Assad îi oferă lui Putin sprijinul în războiul din Ucraina

D.T.
Internaţional / 15 martie 2023

Bashar al-Assad îi oferă lui Putin sprijinul în războiul din Ucraina

Preşedintele sirian Bashar al-Assad i-a oferit astăzi preşedintelui rus Vladimir Putin sprijinul în conflictul din Ucraina, informează Agerpres.

Într-o întâlnire televizată cu Putin la Kremlin, Assad a spus că Rusia se luptă cu neonaziştii şi "vechii nazişti" în Ucraina, conform traducerii în rusă. Fără a oferi dovezi, Assad a declarat că Occidentul a luat în grijă "vechi nazişti", iar acum acum le oferă sprijin.

Kievul şi Occidentul susţin că acuzaţiile Rusiei conform cărora Ucraina a devenit un "focar" de nazism şi "rusofobie" sunt un pretext lipsit de fundament pentru un război de agresiune neprovocat în Ucraina, adaugă sursa.

Sprijinul militar al Rusiei l-a ajutat pe Assad să schimbe cursul în războiul civil dezastruos început în 2011 ca o mişcare prodemocraţie.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Bashar al-Assad i-a mai spus lui Vladimir Putin că se aşteaptă la rezultate economice tangibile în urma acestei vizite, prima deplasare cunoscută a sa la Moscova de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Declaraţia a fost făcută într-o intervenţie comună înaintea discuţiilor oficiale de la Moscova în care oficialii sirieni îşi pun speranţe că vor aduce mai multe investiţii ruseşti pentru a sprijini Siria, ţară afectată de război şi de sancţiuni.

La rândul său, Putin a declarat că "suntem în contact permanent, iar relaţiile noastre se dezvoltă" şi a salutat "rezultatele importante" obţinute de Moscova şi Damasc în "lupta împotriva terorismului internaţional".

Însă unul din principalele subiecte ale întâlnirii celor doi lideri ar urma să fie procesul de reconciliere dintre Turcia şi Siria pe care Rusia încearcă să îl accelereze, în special prin organizarea unui summit cu Assad şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Pentru Kremlin, orchestrarea unei reconcilieri între Turcia şi Siria, ale căror relaţii sunt în criză din 2011, ar permite afişarea influenţei diplomatice a Moscovei, în ciuda izolării sale de Occident de la ofensiva din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Le mai dau rusii niste cereale furate de la ucrainieni, Assad le mai da niste mercenari si merge treaba ca unsa.

    1. Le dau cereale sanatoase recoltate de pe teritoriul Rusiei, pt ca sirienii sunt prietenii si sustinatorii rusilor! P-alea toxice si modificate genetic ale ucrainienilor, pe care si porcii refuza sa le consume, ni le dau noua, bestiile dambovitene de la putere!

      Ești un netrebnic care votează AUR și care susține Rusia. Președintele Siriei este un criminal la fel că și Putin și toată clica coruptă de la Kremlin . Pe toți cei enunțați mai sus ii dau dracului.

      Esti un onanist intelectual si nu numai! Ospiciul e ideal pt unul ca tine!

      De ce trebuie desființat AUR URGENT? AUR este împotriva NATO și UE . Eu mă simt bine sub umbrela NATO și vreau să fiu în UE pentru că nu vreau să cerșesc viza daca vreau sa plec din tara.

      Esti sclavul perfect intr-o Colonie aflata sub ocupatia NATO si UE! Nici nu mai e nevoie ca sa te puna in lesa globalistii astia, pt ca o faci tu singur de bunavoie!

      Slava

      rusofilii 

      Vreau să fiu ,,sclav,, NATO,UE,decăt sclavul lui Putin în gulagul numit Rusia.

      Tu iubitor de dictatura dute în pana mea în Rusia și numai vb prostii. 

      Rusia este frumi pt oligarhi și creștini ca tine.

      E greu, esti dovada vie ca, consumul cerealelor toxice si modificate genetic ale ucrainienilor provoaca teorii conspirationiste si realitati alternative.

      ai dreptate!

      hotii naibii dau un leu acum pe kg de floarea soarelui,dupa ce asta toamna fabricile dadeau 2 lei,le-o dau ca ei cumpara de la ucrainieni,daca nu ti convine ,stai cu ele,azotul e peste 3500 lei tona,motorina,apa,fa calculul si da cu un leu! 

      Bastroie,agricultura,sun tem doar buni sa platim,in rest suntem niste carpe cu care se sterg in cel mai bun caz pe maini si picioare!

      faraonul ala face numai excursii ieftine,celalat se umfla pe zi ce trece si umfla conturile vanzatorilor de armament,luind SH ca suntem obisnuiti de la sutele de mii de cazane importate anual,tara care are 2 fabrici pe teritoriul ei,dar ne place SH,cum zicea Sadoveanu,Fala mare si Traista goala e specific valahilor(Bembeuri,audiuri si mertane,ca doar suntem cetateni europeni si avem valoare) 

      esti super limitat,sa nu mergi fara ceva pe afara ca pot apare infiltratii si spala creierul mai rau!

      Mai bine crestin ca mine, decat cretin ca tine!

      Intr-adevar maestre, pt unul care a inhalat la greu prafuri tari, esti cel mai competent in a ne tine prelegeri despre "realitati alternative"!

      pt. un trol cu experienta nu ar trebui sa fii atat de modest

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb