BCE: O creştere de durată a preţului petrolului ar afecta creşterea economică şi inflaţia

I.M.
Macroeconomie / 17 septembrie 2019

O creştere de durată a preţului petrolului ar afecta creşterea economică şi inflaţia

Creşterea economică ar avea de suferit iar inflaţia s-ar putea majora dacă tendinţa actuală de apreciere a preţului petrolului, în urma atacurilor asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită, se va dovedi un fenomen de durată, a declarat, marţi, Francois Villeroy de Galhau, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

Într-o conferinţă care a avut loc la Londra, Francois Villeroy de Galhau a declarat că evoluţia preţul petrolului se adaugă incertitudinilor economice declanşate de tensiunile comerciale dintre SUA şi China precum şi de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Agerpres.

"Este prea devreme să tragem concluzii pripite. Ar trebui să supraveghem cu atenţie consecinţele de pe piaţa petrolieră, care se caracterizează printr-o ofertă mai degrabă suplă şi o cerere limitată. Dacă se va prelungi, ultimul şoc petrolier ar putea creşte inflaţia şi ar afecta creşterea economică", a spus Francois Villeroy de Galhau.

De asemenea, acesta a promis că organismele de reglementare vor urmări cu foarte mare atenţie evoluţia aşa-numitelor criptomonede stabile, sau 'stablecoin', cum este proiectul Libra al reţelei sociale Facebook. "Stable coins sunt diferite de activele speculative precum Bitcoins. Cu toate acestea, organismele de reglementare vor urmări cu foarte mare atenţie evoluţiile la nivel global şi, vă rog să mă credeţi că la fel vom face şi noi", a spus Villeroy. Potrivit acestuia, o echipă de lucru condusă de Benoit Coeure va da publicităţii recomandările sale în luna octombrie cu privire la Libra.

Referitor la Brexit, Francois Villeroy de Galhau a declarat că autorităţile bancare europene sunt pregătite pentru o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord negociat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb