BCE: "Zona euro trebuie să aibă o piaţă financiară unică atractivă după Brexit"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 noiembrie 2016

BCE: "Zona euro trebuie să aibă o piaţă financiară unică atractivă după Brexit"

BCE nu va renunţa la achiziţiile de active în martie 2017

Zona euro trebuie să dezvolte o piaţă financiară unică atractivă după ce Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană (Brexit), este de părere Francois Villeroy, membru în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE).

Villeroy, care este şi guvernatorul Băncii Franţei, a afirmat, ieri, că instituţiile europene trebuie să încurajeze băncile paneuropene odată ce se va finaliza realizarea uniunii bancare.

"Odată ce vom avea propria noastră uniune bancară funcţională, ar fi foarte util să existe bănci transfrontaliere şi bănci europene în cadrul zonei euro", a declarat oficialul BCE, adăugând că zona euro a făcut progrese importante în vederea realizării uniunii bancare.

Pe de altă parte, Francois Villeroy a declarat că BCE are mai multe opţiuni pentru momentul la care se va încheia programul de relaxare cantitativă (achiziţii de obligaţiuni), în martie 2017, însă niciuna nu include un final brusc al acestuia. Oficialul BCE a spus: "Banca are mai multe opţiuni deschise cu privire la mărimea şi perioada de aplicare a instrumentelor precum programul nostru de achiziţii de active, însă excludem atât stoparea bruscă a acestuia, cât şi continuarea sa la infinit, în aceeaşi manieră".

Amintim că, săptămâna trecută, un alt membru al al board-ului executiv al BCE, Yves Mersch, a declarat că banca trebuie să-şi reducă programul de cumpărare de obligaţiuni "cât mai curând posibil", cu toate că acest lucru va necesita, probabil, "ceva timp", din cauza volumului mare de achiziţii.

"Achiziţiile de obligaţiuni au fost lansate ca o măsură temporară şi trebuie să fie reduse cât mai curând posibil", a spus Mersch, adăugând: "Având în vedere volumul programului de achiziţii, acest lucru va dura ceva timp".

La data de 20 octombrie, BCE a decis să păstreze programul de achiziţii de active şi dobânzile neschimbate. În prezent, acest program de achiziţii este de 80 de miliarde de euro pe lună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb