BCR a aranjat o finanţare pentru Grupul Cerealcom în valoare totală de 100 milioane de euro

T.B.
Bănci-Asigurări / 26 iulie 2023

BCR a aranjat o finanţare pentru Grupul Cerealcom în valoare totală de 100 milioane de euro

Grupul Cerealcom a semnat în premieră o facilitate de credit revolving de tip club loan în valoare totală de 100 milioane de euro. Aceasta finanţare va susţine operarea unei baze logistice moderne, dar şi extinderea bazei de achiziţie şi exportul cerealelor. Creditul include şi o clauză de tip acordeon, care îi va permite companiei să acceseze o majorare a finanţării de 50 de milioane de euro.

Banca Comercială Română S.A. şi Erste Group Bank AG au acţionat în calitate de Aranjori Principali Mandataţi, iar Banca Comercială Româna a avut rol şi de Agent de Documentaţie şi Agent de Garanţii şi Plăţi.

În cadrul creditului pentru Cerealcom, BCR participă cu 70 milioane de euro, iar Erste Group Bank AG cu 30 milioane de euro. Creditul are maturitate finală în 2025 şi este destinat finanţării activităţii curente şi derulării unor proiecte specifice.

"BCR este un partener pe termen lung, iar această finanţare sindicalizată pe care o accesăm vine să le susţină expertiza în agribusiness. Colaborarea noastră de peste 20 de ani a fost consolidată de disponibilitatea BCR de a înţelege esenţa proceselor economice din industria agricolă, dar şi de adecvarea permanentă la piaţă prin dezvoltarea de produse bancare flexibile şi eficiente. Pentru Cerealcom, fiecare interacţiune cu BCR a însemnat încredere că putem face mai mult şi mai bine împreună. Este un exemplu de susţinere pe care banca o arată nu doar clienţilor săi, ci şi industriilor esenţiale", a declarat Ing. Anghel Mihai, CEO Cerealcom.

"Suntem onoraţi să putem sprijini un business de amploarea Grupului Cerealcom în strategia sa de consolidare a poziţiei pe plan local, cât şi pentru diversificarea canalelor de comercializare a cerealelor. Această tranzacţie este rezultatul unei colaborări îndelungate care se bazează pe încredere, consecvenţă şi seriozitate. Credem şi susţinem dezvoltarea potenţialul agricol al României şi ne bucurăm să fim parteneri pentru una dintre afacerile româneşti din sectorul agribusiness. BCR este alături de antrepenorii locali, investeşte şi îi sprijină în dorinţa susţinerii unei economii competitive", a adăugat Ana-Maria Samuilă, Head of Agribusiness & Food BCR.

"Finanţarea sustenabilă a sectorului agribusiness este o prioritate pentru securitatea şi siguranţa alimentară, iar Cerealcom este unul dintre cei mai activi producători şi exportatori de cereale şi oleaginoase din România, care a semnat pentru prima dată o finanţare club loan. Acest credit include şi o clauză de tip accordeon, care oferă posibilitatea unei majorări şi atragerea de noi finanţatori", a spus Graţia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

"Erste Group rămâne ferm în angajamentul său de a oferi prosperitate în regiunea Europei Centrale şi de Est, în care România este una dintre pieţele noastre strategice. În ultimul an, am observat o volatilitate ridicată pe pieţele de mărfuri, iar preţurile cerealelor şi seminţelor oleaginoase nu au făcut excepţie. Asigurarea unei lichidităţi adecvate este esenţială pentru clienţii noştri şi este relevantă în special pentru Cerealcom Group, cel mai mare exportator român de produse agricole. Sprijinul suplimentar oferit de această facilitate va contribui în continuare la securitatea lanţurilor alimentare locale şi regionale", a menţionat George Barbat, Industry Leader Commodities în cadrul Erste Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb