BCR a coordonat aranjarea unui credit sindicalizat pentru KMG International NV

S.B.
Bănci-Asigurări / 18 aprilie 2023

BCR a coordonat aranjarea unui credit sindicalizat pentru KMG International NV

Grupul KMG International a semnat o nouă facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 531,8 milioane de dolari, cu posibilitatea de majorare până la 600 milioane de dolari. Creditul va fi utilizat de companiile din cadrul KMG International - ROMPETROL RAFINARE S.A. (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti), ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. (divizia de retail - benzinării Rompetrol, depozite de carburanţi) şi KMG ROMPETROL S.R.L. (divizia de management a Grupului în România) - pentru finanţarea capitalului de lucru şi pentru susţinerea strategiei de extindere a activităţii comerciale, inclusiv pentru refinanţarea împrumutului sindicalizat existent, în valoare de 435 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al BCR, remis astăzi redacţiei.

Banca Comercială Română S.A. a acţionat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Garanţii şi Creditor, alături de următoarele bănci: ING Bank N.V. prin ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori Principali Mandatati şi creditori, Alpha Bank România S.A, în calitate de aranjor şi creditor, precum şi Garanti Bank S.A şi OTP Bank România S.A, în calitate de creditori.

Facilitatea sindicalizată este garantată de către KMG International N.V. şi va fi utilizată de entităţile din România ale Grupului KMG International pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru şi pentru refinanţarea împrumutului sindicalizat existent, semnat iniţial în anul 2015. Documentaţia prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite împrumutanţilor să acceseze noi fonduri de până la 600 milioane de dolari, în funcţie de nevoile de finanţare necesare implementării strategiei de extindere a activităţii comerciale.

Instituţiile financiare creditoare au fost asistate de firma internaţională de avocatură Clifford Chance, prin biroul său de la Bucureşti, Clifford Chance Badea SPRL.

"KMG International/Rompetrol are un rol strategic în securitatea energetică a României, cu obiective constante şi oportunităţi de creştere pe plan regional şi internaţional. Rolul nostru este să susţinem companiile care investesc în dezvoltarea angajaţilor, care creează şi susţin locuri de muncă cu valoare adaugată, prin modernizare, retehnologizare şi diversificarea portofoliului de produse", a declarat Manuela Trisnevschi, Manager Departament Energie şi Utilităţi, Corporate Coverage, BCR.

"Această nouă finanţare sindicalizată arată capacitatea KMG International de a-şi securiza sursele de finanţare de la băncile partenere şi de a consolida poziţia cheie a grupului pe piaţa energetică din România, dar şi la nivel regional. De altfel, pentru noi, la BCR, este o prioritate să susţinem companiile care stimulează potenţialul României şi să le oferim servicii de aranjare şi administrare pentru finanţări sindicalizate complexe", a declarat Graţia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas, KMG International îşi desfăşoară principalele operaţiuni în Europa de Est şi Asia Centrală. Cu aproximativ 6.000 de angajaţi, principalele activităţi derulate de Grup constau în operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere (trading), rafinare şi petrochimie, distribuţie (retail) şi marketing, precum şi alte servicii în domeniul petrolului, precum foraj, servicii la sondă şi servicii industriale integrate EPCM (inginerie, aprovizionare, construcţii, project management).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare şi complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb