BCR este parteneră pentru programul de fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro pentru finanţarea IMM-urilor

J.P.
Bănci-Asigurări / 12 octombrie 2020

BCR este parteneră pentru programul de fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro pentru finanţarea IMM-urilor

Banca Comercială Română este bancă parteneră în schema de ajutor de stat cu sprijin financiar din granturi nerambursabile de 1 miliard de euro în contextul pandemiei Covid-19. Banca a lansat Ghidul de Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie, care conţine toate informaţiile necesare celor care doresc să acceseze granturile nerambursabile, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română: "Încă de la declanşarea pandemiei, ne-am asumat rolul de a ajuta antreprenorii să treacă peste această perioadă şi să salveze cât mai multe locuri de muncă. Credem că aceste programe de susţinere a IMM-urilor trebuie să fie derulate în paralel cu dezvoltarea de programe de educaţie antreprenorială. Antreprenorii au mare nevoie de informaţii relevante, care să-i ajute să îşi optimizeze businessul, să acţioneze eficient, să inoveze şi să se reinventeze în această perioadă dificilă. De aceea, noi ne-am propus să îi consiliem pe cei care apelează la noi şi să-i ajutăm cu cât mai multe informaţii înainte de a lua o decizie".

Astăzi, 12 octombrie, ora 10.00, a început etapa de înscriere în cadrul măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile". Formularul de înscriere, disponibil la adresa granturi.imm.gov.ro, va rămâne activ până vineri, 16 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului. 

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor şi firmelor mici şi mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de 1 miliard de euro prin trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.

Schema 1: Micro şi PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. euro - Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)

Schema 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 350 mil. euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)

Schema 3: Granturi pentru investiţii în producţie pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiţii care face obiectul cererii de finanţare, investiţii între 50.000 de euro şi 200.000 EUR (în echivalent lei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb